622
Η Ιωάννα σε ανέμελες στιγμές. Δεν έχει δει το πρόσωπό της, οι γιατροί δίνουν μάχη να μην χάσει την όρασή της από το αριστερό μάτι, δήλωσε ο δικηγόρος της | © Intime p.a./Facebook

«Επαγγελματίας» hitwoman η μαυροφορεμένη με το βιτριόλι; [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 14:38
Η Ιωάννα σε ανέμελες στιγμές. Δεν έχει δει το πρόσωπό της, οι γιατροί δίνουν μάχη να μην χάσει την όρασή της από το αριστερό μάτι, δήλωσε ο δικηγόρος της
|© Intime p.a./Facebook

«Επαγγελματίας» hitwoman η μαυροφορεμένη με το βιτριόλι; [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 14:38

Η Αστυνομία κατέληξε: η επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα έγινε από τη μαυροφορεμένη γυναίκα κατ’ εντολή της ηθικής αυτουργού (εδώ). Η μυστηριώδης γυναίκα έδρασε με σχέδιο, μεθοδικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για έμπειρη hitwoman, όπως λέγεται στη μαφία των «πληρωμένων συμβολαίων θανάτου».

Πρώτα από όλα, το βιτριόλι που χρησιμοποίησε για κάψει το πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας, δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Είχε παρακολουθήσει και γνώριζε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας το καθημερινό δρομολόγιο του θύματος στον χώρο εργασίας του.

Την ημέρα της επίθεσης, στήθηκε στον κατάλληλο σημείο χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν και αφού πέταξε στο πρόσωπο της 34χρονης το βιτριόλι, εκμεταλλεύθηκε την αναστάτωση από τις κραυγές της και το ίδιο αθόρυβα απομακρύνθηκε και χάθηκε στο πλήθος από την οδό Μπουμπουλίνας. Αγνωστο παραμένει αν επιβιβάστηκε σε ταξί ή την περίμενε κάποιος συνεργός.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για αλλοδαπή, με εμπειρία σε αντίστοιχα χτυπήματα. Με άλλα λόγια, δοκιμασμένη εκτελεστή, που προσελήφθη ειδικά για την επίθεση στην Ιωάννα.

Ιδιοκτήτης καφέ της περιοχής και πρώην αστυνομικός κατέθεσε ότι «επί πέντε ημέρες [η γυναίκα] περνούσε μπροστά από την καφετέρια γύρω στις 9:00 το πρωί. Μία ημέρα πριν από την επίθεση βρισκόταν στην εκκλησία και κοιτούσε προς το κτίριο όπου έγινε η επίθεση».

«Είχε μαύρα μαλλιά, φορούσε σκούφο και μαύρα ρούχα», ανέφερε στην περιγραφή του.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, σε δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha, «Μεσάνυχτα»,  δεν απέκλεισε τίποτα για την ταυτότητα της γυναίκας με το βιτριόλι.

Και εκείνος επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι η Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το σενάριο να πρόκειται για «πληρωμένο συμβόλαιο».

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα σενάριο για την ταυτότητα της μαυροφορεμένης γυναίκας. Αποψή μου είναι ότι αυτή η γυναίκα αποδεχόταν και το ενδεχόμενο να σκοτώσει την Ιωάννα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι γνώριζε πολύ καλά τον χώρο εργασίας της Ιωάννας η μαυροφορεμένη. Είμαι σίγουρος ότι είχε ξαναπάει και είχε μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο μπόρεσε να διαφύγει χωρίς να γίνει αντιληπτή μετά την επίθεση με το καυστικό υγρό που έριξε στην Ιωάννα. Η αστυνομία εξετάζει και το σενάριο να είναι πράγματι ένα επαγγελματικό πληρωμένο συμβόλαιο-χτύπημα. Ούτε αυτό μου κάνει εντύπωση, αν αύριο μεθαύριο βρεθεί η δράστις του εγκλήματος και φανεί ότι κάποιος άλλος την έβαλε να κάνει αυτή την πράξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λύτρας.

Οσον αφορά την Ιωάννα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ακόμα δεν έχει δει το πρόσωπό της, έχει καταλάβει ωστόσο τη ζημιά που έχει πάθει, από τα εγκαύματα το χέρι της.

«Εχει καεί το 93% του προσώπου της και το 20% του σώματός της. Η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν πολύ μεγάλη. Η Ιωάννα δεν έχει δει το πρόσωπό της και αντιλήφθηκε τη ζημιά στο πρόσωπο όταν είδε το χέρι της. Θα μείνει αρκετό διάστημα μέσα στο νοσοκομείο, οι γιατροί κάνουν μεγάλες προσπάθειες να μη χάσει την όρασή της από το αριστερό μάτι».

Οπως είπε, η 34χρονη τον ρωτά συνεχώς για την πορεία των ερευνών, ενώ εκτίμησή του είναι πως η ίδια δεν έχει κανέναν λόγο να αποκρύψει γεγονότα από οιονδήποτε και ειδικά την Αστυνομία.

«Η 34χρονη κοπέλα δεν είχε διαφορές με κανέναν και δεν είχε δεχθεί απειλές. Η Ιωάννα πραγματικά απορεί ποιος ή ποια ήθελε να της κάνει τόσο μεγάλο κακό. Συνέχεια με ρωτάει για τις έρευνες της αστυνομίας και πιστεύω ότι η Ιωάννα δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να κρύψει το οτιδήποτε από τους δικηγόρους της και την αστυνομία. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητα κάποια σχόλια, κυρίως γυναικών, που δικαιολογούν τη δράστιδα και αυτό μού δημιουργεί μεγάλη λύπη. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ελληνική Αστυνομία και θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί η δράστις. Θεωρώ όμως ότι έχουν περάσει πολλές μέρες και αν βρεθεί κάτι, θα είναι από την άρση απορρήτου των τηλεφώνων», σημείωσε ο Απόστολος Λύτρας για την πορεία της έρευνας.