215
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι | Ukrainian Presidential Press Service/via Reuters TV/Handout via REUTERS

Αγανάκτηση Ζελένσκι για τους σύρους μισθοφόρους που «επιστρατεύει» η Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2022, 17:14
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
| Ukrainian Presidential Press Service/via Reuters TV/Handout via REUTERS

Αγανάκτηση Ζελένσκι για τους σύρους μισθοφόρους που «επιστρατεύει» η Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2022, 17:14

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την αγανάκτησή του με αφορμή την πρόθεση της Ρωσίας να εμπλέξει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας σύρους μισθοφόρους.

Σε βιντεοδιάγγελμά του ο Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, τόνισε ότι στην Ουκρανία διεξάγεται ένας πατριωτικός πόλεμος με έναν πείσμωνα εχθρό, ο οποίος αδιαφορεί για τους στρατιώτες του που πεθαίνουν κατά χιλιάδες.

Διεξάγεται, όπως συνέχισε, ένας πόλεμος με έναν εχθρό που επιστρατεύει σε όλη την Ρωσία εφέδρους και κληρωτούς για να τους ρίξει στην κόλαση του πολέμου και ο οποίος σκέφτηκε να φέρει μισθοφόρους από τη Συρία για να πολεμήσουν κατά των ουκρανών.

«Μισθοφόροι από τη Συρία. Από τη χώρα την οποία κατέστρεψαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως καταστρέφουν τώρα οι κατακτητές τη Μαριούπολη, το Χάρκιβ, το Τσερνίγκοφ, την Αχτίρκα, τη Βολνοβάχα, το Ιζιούμ. Πώς λοιπόν αντιμετωπίζουν τα ρωσικά στρατεύματα τους Ουκρανούς, πώς αντιμετωπίζουν το Ντονμπάς; Όταν απευθύνονταν στους ρωσόφωνους… Πόσο φώναζαν για την “υπεράσπισή” τους… Με πυραύλους, βόμβες της αεροπορίας και του πυροβολικού. Και να λοιπόν τώρα που έρχονται και οι σύροι μισθοφόροι, οι οποίοι γενικά δεν ξεχωρίζουν, το ποιος και σε ποια γλώσσα μιλάει εδώ, σε ποια εκκλησία πηγαίνει και ποιο κόμμα υποστηρίζει. Μισθοφόροι, οι οποίοι απλώς πηγαίνουν για να σκοτώσουν σε μια ξένη, με όλες τις έννοιες της λέξης, σε μια ξένη γη» υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...