1087
Ο Μπλέικ Τζόνστον σε ένα από τα εκατοντάδες κύματα που «κατέκτησε» στην προσπάθειά του | JANE DEMPSTER / ΕPA

Αυστραλός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κάνοντας 40 ώρες σερφ!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 19:00
Ο Μπλέικ Τζόνστον σε ένα από τα εκατοντάδες κύματα που «κατέκτησε» στην προσπάθειά του
|JANE DEMPSTER / ΕPA

Αυστραλός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κάνοντας 40 ώρες σερφ!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 19:00

Ο Μπλέικ Τζόνστον από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τις περισσότερες ώρες συνεχόμενου σέρφινγκ – και το έκανε για καλό σκοπό. Ο θαρραλέος άνδρας μπήγε στο νερό στη 1 το πρωί της Πέμπτης με στόχο να κάνει σερφ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τους νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαλείμματος, στην παραλία Κρόνουλα της Αυστραλίας, ο Τζόνστον παραδέχτηκε ότι «τα πάντα πονάνε» και ότι ο μαραθώνιος που οργάνωσε ήταν πιο δύσκολος από όσο περίμενε.

Θριαμβευτής

«Κάνω σερφ όλη μου τη ζωή, αλλά αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ναι, ήταν μια ψυχική και σωματική πρόκληση, τουλάχιστον» είπε στην εκπομπή Nine’s Toda, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Τζόνστον κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 30 ωρών που κατείχε ο Νοτιοαφρικανός Τζος Ενσλιν. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει να κάνει σερφ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ανεβάζοντας το ρεκόρ του έως και στις 40 ώρες. Και τα κατάφερε, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που ανάρτησε στο Instagram νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Αυστραλίας).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blake Johnston (@blakeyjohnston)

Ο πρώην επαγγελματίας αθλητής του σερφ είχε βάλει σκοπό να συγκεντρώσει το ποσό των 400.000 αυστραλιανών δολαρίων (σ.σ. 252.000 ευρώ) για το ίδρυμα Chumpy Pullin Foundation, που ασχολείται με την ψυχική υγεία των νέων.

Ο αδελφός του, Μπεν, συνιδρυτής του Ιδρύματος, τον επαίνεσε για τις προσπάθειές του να εγείρει το ζήτημα της ψυχικής υγείας. «Είμαστε τόσο πολύ υπερήφανοι για όσα έχει κάνει και για αυτά που πρόκειται να επιτύχει. Ολα γίνονται για να τιμήσει την κληρονομιά του υπέροχου πατέρα μας» επισήμανε στο Sky News. Ο πατέρα τους είχε αυτοκτονήσει πριν δέκα χρόνια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blake Johnston (@blakeyjohnston)

Αρχικός του σκοπός ήταν να τρέξει 1.000 χιλιόμετρα για να συγκεντρώσει το ποσό, αλλά αφότου πέρασε επτά ώρες σε μια ειδική πισίνα στη Μελβούρνη, που παράγει κύματα, άρχισε να συλλέγει πληροφορίες για το παγκόσμιο ρεκόρ σέρφινγκ στην ανοιχτή θάλασσα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τρομακτική προσπάθεια του σέρφερ, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Μπλέικ Τζόνστον βγαίνει εξουθενωμένος από τη θάλασσα στο Σίδνεϊ

Στο σημείο βρίσκονταν υγειονομικοί για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, εφόσον ήταν αναγκαίο. Ο αθλητής είχε το δικαίωμα να βγαίνει στην ακτή μία φορά ανά ώρα, ώστε να τρώει ή να πίνει κάτι.

Είχε να αντιμετωπίσει διάφορες παραμέτρους, ενώ πολλοί ήταν και οι κίνδυνοι για την υγεία του. Μεταξύ αυτών, «τύφλωση, μόλυνση αυτιών, αφυδάτωση, στέρηση ύπνου, υποθερμία, καρχαρίες, πνιγμός», όπως ανέφερε στη σελίδα του.

Ο στόχος του Τζόνστον να σερφάρει σε περισσότερα από 500 κύματα –με μέσο όρο ένα κύμα ανά έξι λεπτά– καταρρίφθηκε επίσης, με περισσότερα από 533 κύματα να έχουν «κατακτηθεί» από τον σέρφερ μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...