178
Ο Φώτης Κατσικάρης οδήγησε το 2016 στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Τώρα μετακομίζει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ | ΙΝΤΙΜΕSports

Ο Φώτης Κατσικάρης προπονητής στο ΝΒΑ!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2018, 08:42
Ο Φώτης Κατσικάρης οδήγησε το 2016 στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Τώρα μετακομίζει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ
|ΙΝΤΙΜΕSports

Ο Φώτης Κατσικάρης προπονητής στο ΝΒΑ!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2018, 08:42

H είδηση έγινε γνωστή από την άλλη πλευρά της Γης, στην καρδιά των ΗΠΑ, στην πολιτεία των Μορμόνων: οι Γιούτα Τζαζ ανακοίνωσαν από το Σολτ Λέικ Σίτι ότι ο Φώτης Κατσικάρης εντάσσεται στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας ως βοηθός προπονητής. Ο 51χρονος τεχνικός, ο οποίος προ διετίας ήταν στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδος, έγινε έτσι ο πρώτος Ελληνας που αναλαμβάνει προπονητής σε ομάδα του ΝΒΑ.

O Φώτης Κατσικάρης ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης το 1982 όταν σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε στη θέση του πλέι μέικερ στην 1η κατηγορία (πλέον Α1) ως παίκτης του Ιωνικού Νικαίας, όντας τότε ο νεαρότερος παίκτης που έχει παίξει σε αυτό το επίπεδο, ένα ρεκόρ που πλέον ανήκει στον Γιώργο Παπαγιάννη. Ως παίκτης αγωνίστηκε ακόμα στον Σπόρτινγκ, την ΑΕΚ και το Ηράκλειο.

Στην συνέχεια ακολούθησε τον δρόμο της προπονητικής, περνώντας κατά σειρά από τους πάγκους της ΑΕΚ, της Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, της Βαλένθια, του Άρη, της Μπιλμπάο, της Εθνικής Ρωσίας, της Εθνικής Ελλάδος (2105-2016), της Μούρθια, της Λοκομοτίβ Κουμπάν, της Χάποελ Ιερουσαλήμ και της Τενερίφης, για να έρθει τώρα η συμφωνία του με τους Τζαζ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...