212
Η Γιουνίς Γκέισον ως Σίλβια Τρεντς γοητεύει τον Σον Κόνερι 007 | Eon Productions

Πέθανε το κορίτσι που δημιούργησε το… «Bond, James Bond» [video]

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 21:58
Η Γιουνίς Γκέισον ως Σίλβια Τρεντς γοητεύει τον Σον Κόνερι 007
|Eon Productions

Πέθανε το κορίτσι που δημιούργησε το… «Bond, James Bond» [video]

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 21:58

Το πρώτο κορίτσι του Μποντ δεν είναι πια εδώ. Η Γιουνίς Γκέισον πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Στην ανθολογία των ταινιών Τζέιμς Μποντ δεν ήταν τόσο γνωστή —ο κόσμος θυμάται την Ούρσουλα Αντρες να αναδύεται από τη θάλασσα και να σαγηνεύει τον Σον Κόνερι στο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον δρος Νο». Ομως σε εκείνο το παρθενικό φιλμ του 1962 που γεννούσε τον μύθο, η Γιουνίς Γκέισον ήταν το πρώτο κορίτσι του Μποντ. Και όχι μόνο. Η Γκέισον, ως Σίλβια Τρεντς, ήταν αυτή που βοήθησε να διατυπωθεί η πρώτη διάσημη φράση. «Μποντ, Τζέιμς Μποντ»…

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσαν το Σάββατο οι παραγωγοί του 007.

«Είναι με ιδιαίτερη θλίψη που μαθαίνουμε πως η Γιούνις Γκέισον, το πρώτο μας ‘κορίτσι του Τζέιμς Μποντ’, που υποδύθηκε τη Σίλβια Τρεντς στον ‘Δρα Νο’ και στο ‘Από τη Ρωσία με αγάπη’ απεβίωσε. Οι σκέψεις μας στην οικογένειά της», δηλώνουν ο Μάικλ Γουίλσον και η Μπάρμπαρα Μπροκόλι στον επίσημο λογαριασμό του 007.

Αν και είχε αρχικά  δοκιμαστεί για τον ρόλο της Μις Μανιπένι, η Γιούνις Γκέισον εξασφάλισε τελικά εκείνον του κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ, Σίλβια Τρεντς.

Ηταν η πρώτη που γοήτευσε τον Τζέιμς Μποντ στο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον δρος Νο», αν και στην ιστορία έμεινε κυρίως η Ούρσουλα Άντρες που έπαιξε επίσης στην ταινία.

Η Γιούνις Γκέισον είχε εμφανιστεί ακόμη στην ταινία «Η εκδίκηση του Φρανκενστάιν» (1958).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News