244
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το υπουργείο Παιδείας ξαναφέρνει τις δέσμες – Τι αλλάζει σε Β’ και Γ’ Λυκείου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 11:13
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το υπουργείο Παιδείας ξαναφέρνει τις δέσμες – Τι αλλάζει σε Β’ και Γ’ Λυκείου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 11:13

Μικρές αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο πρακτικά επιστρέφουν οι δέσμες που ίσχυαν τη δεκαετία του ’80 και του ’90.

Όπως αναφέρει την Παρασκευή η «Καθημερινή», μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής πέρυσι το καλοκαίρι, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είναι αναγκασμένος να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο μέσα στο καλοκαίρι.

Σε αντίθετη περίπτωση και ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί μάλλον ευάλωτος πολιτικά, όπως σημειώνεται, γιατί από το βήμα της ΔΕΘ είχε αναφερθεί ονομαστικά στη «μεγάλη μεταρρύθμιση» που θα είναι «η ριζική αναβάθμιση του ρόλου του λυκείου και ο τρόπος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι βασικές αλλαγές που προκρίνονται είναι καταρχάς η διεύρυνση των ωρών διδασκαλίας για τα μαθήματα στα οποία οι μαθητές θα εξετάζονται για να εισαχθούν στα ΑΕΙ. Προκρίνεται η εξάωρη διδασκαλία τους την εβδομάδα.

Ακόμη, οι απόφοιτοι γενικών λυκείων θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν μόνο με το απολυτήριό τους σε κάποιες σχολές, περιορισμένης ζήτησης.

Οι μαθητές θα αποκτούν το απολυτήριο της Γ’ Λυκείου με εξετάσεις σε τέσσερα πανελλαδικά μαθήματα, όπως και σήμερα, ενώ θα μετρούν σε πολύ μικρότερο ποσοστό οι επιδόσεις των μαθητών στα ενδοσχολικά μαθήματα.

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι το νέο σύστημα να αρχίσει να εφαρμόζεται από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου το 2020-2021.

Επιπλέον, εξετάζεται η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής αθλητών στα ΑΕΙ, μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματική εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...