197
Κάρολος και Καμίλα κατά την άφιξή τους στην Αυστραλία | EPA

Ο Κάρολος και η Καμίλα έστειλαν επίσημο μήνυμα για το ταξίδι τους στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 20:47
Κάρολος και Καμίλα κατά την άφιξή τους στην Αυστραλία
|EPA

Ο Κάρολος και η Καμίλα έστειλαν επίσημο μήνυμα για το ταξίδι τους στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 20:47

Την επισημοποίηση της επίσκεψης στην Ελλάδα του πρίγκιπα Καρόλου και της Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα, ανακοίνωσε η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Θα είναι, στις 9 Μαΐου, η πρώτη επίσκεψη μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα, από την εποχή που η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ανέβηκε στον θρόνο. Ο σύζυγός της Φίλιππος, υπήρξε μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας — γεννήθηκε το 1921 στην Κέρκυρα, γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος, αλλά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οικογένεια εκδιώχθηκε από την Ελλάδα.

Ο Κάρολος, γιος του Φιλίππου και της Ελισάβετ Β’, είναι ο πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας καταφθάνει στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Κρήτη.

Μέσω Twitter, Κάρολος και Καμίλα έστειλαν μήνυμα στην Ελλάδα. Στο tweet του «Clarence House» (η βασιλική οικία στο Λονδίνο), έχουν αναρτηθεί δυο φωτογραφίες από την Ελλάδα (μια με το θωρηκτό «Αβέρωφ» και άλλη μια με το ανάκτορο της Κνωσού στην Κρήτη), και συνοδεύονται από το εξής μήνυμα: «Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για την μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για την νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...