373
O Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τη Γαλλία και τη Βρετανία που μετείχαν στην επίθεση | REUTERS/Yuri Gripas

Ντόναλντ Τραμπ: «Αποστολή Εξετελέσθη»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 17:50
O Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τη Γαλλία και τη Βρετανία που μετείχαν στην επίθεση
|REUTERS/Yuri Gripas

Ντόναλντ Τραμπ: «Αποστολή Εξετελέσθη»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 17:50

Με τον αγαπημένο του τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα μήνυμα στο twitter, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον βομβαρδισμό κατά στόχων στην Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε παράλληλα τη Γαλλία και τη Βρετανία που μετείχαν στην επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα Σάββατο στο twitter ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Δύσης κατά της συριακής κυβέρνησης «πραγματοποιήθηκαν άψογα» προσθέτοντας ότι: «Αποστολή Εξετελέσθη».

«Ο αεροπορικός βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε άψογα χθες το βράδυ.  Ευχαριστώ την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για την σοφία και την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών τους. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αποστολή Εξετελέσθη», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ σε ανάρτησή του.

Αναχαιτίστηκαν ή όχι βόμβες;

Την ίδια ώρα πάντως, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας επικοινωνιακός πόλεμος ανάμεσα στην Ρωσία και τις δυνάμεις που συμμετείχαν στην επίθεση.

Αναλυτικότερα, λίγες ώρες μετά τη συντονισμένη επίθεση ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας στη Συρία, ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.

«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Ο στρατηγός Ρουντσκόι δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αμερικανικές ενέργειες στη Συρία έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Από την πλευρά της πάντως, η Γαλλία αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Ρωσίας περί αναχαίτισης αρκετών πυραύλων.  Συγκεκριμένα, ο γαλλικός στρατός υποστήριξε ότι κανένας από τους πυραύλους της δεν αναχαιτίστηκε.

Η Γαλλία εκτόξευσε 12 πυραύλους, όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους και όλες οι επιθέσεις βρήκαν το στόχο τους, ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Υβ Λε Ντριάν τόνισε ότι αν «παραβιαστούν ξανά οι κόκκινες γραμμές» από τη Συρία, θα υπάρξει νέα παρέμβαση. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θεωρεί ότι το συριακό καθεστώς έλαβε το μήνυμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...