421
Σαλάχ: Ενας θεός της Αιγύπτου | Twitter

Μοχάμεντ Σαλάχ για… νέος πρόεδρος της Αιγύπτου

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 16:10
Σαλάχ: Ενας θεός της Αιγύπτου
|Twitter

Μοχάμεντ Σαλάχ για… νέος πρόεδρος της Αιγύπτου

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 16:10

Κάθε απόγευμα Σαββάτου ή Κυριακής, η Αίγυπτος ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Ο σπουδαιότερος πρεσβευτής του ποδοσφαίρου της αφρικανικής χώρας,  ο Μοχάμεντ Σαλάχ, φοράει την ιστορική φανέλα της Λίβερπουλ και μαγεύει το βρετανικό κοινό με τα κόλπα του.

Είναι, σύμφωνα με πολλούς, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής αγωνιστικής περιόδου στο Νησί. Τι και αν η Λίβερπουλ βλέπει με τα κιάλια την εξωπραγματική Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Σαλάχ ξεχωρίζει και έχει πρωταγωνιστήσει στους περισσότερους αγώνες της ομάδας του.

Οπως είναι λογικό, οι φετινές επιδόσεις του Σαλάχ έχουν «τρελάνει» και τους συμπατριώτες του. Μία χώρα χωρίς σπουδαία παράδοση στο ποδόσφαιρο, βλέπει ένα δικό της τέκνο να μαγεύει τον ποδοσφαιρικό κοινό. Ο Σαλάχ είναι παντού: στις φανέλες των πιτσιρικάδων, στους τοίχους της πόλης, στις τηλεοράσεις, στις εφημερίδες. Φυσικά, ο Σαλάχ θα λατρεύεται για μια ζωή στη χώρα του από τη στιγμή που έδωσε μεγάλη χαρά σε ένα ολόκληρο έθνος με το νικητήριο πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα με το Κονγκό, που έστειλε την Αίγυπτο στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πλέον είναι δεδομένο. Ο βραχύσωμος επιθετικός έχει καταφέρει να ενώσει τους Αιγύπτιους σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Είναι τόσο αγαπητός που αρκετοί θέλουν να τον δουν ακόμα και στα ηνία της χώρας. Ετσι, στις προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου, το όνομα του Σαλάχ δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκλογική κούρσα.

2018-03-28T200913Z_652092255_RC1F4484D010_RTRMADP_3_EGYPT-ELECTION
Μετρώντας ψήφους. Αρκετά άκυρα ψηφοδέλτια έγραφαν πάνω ένα όνομα «Μο Σαλάχ»

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, στην Αίγυπτο διεξήχθησαν οι προεδρικές εκλογές με τον Αμντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι να εκλέγεται για δεύτερη συνεχόμενη θητεία με το εντυπωσιακό ποσοστό του 92%. Ο δεύτερος υποψήφιος, Μούσα Μουστάφα Μούσα έλαβε μόλις το 3% των ψήφων.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι αρκετοί Αιγύπτιοι δεν ήταν ικανοποιημένοι με κανέναν από τους υποψήφιους και έτσι προτίμησαν να ρίξουν την ψήφο τους στον Μοχάμεντ Σαλάχ!

salah1_0
Ενδεικτική εικόνα ψηφοδελτίου που θέλει Σαλάχ και μόνο Σαλάχ

Στα ελληνικά αλλά και σε ξένα Μέσα κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο παίχτης της Λίβερπουλ έλαβε σχεδόν 1.000.000 ψήφους χωρίς καν να είναι υποψήφιος. Η αλήθεια πάντως, όπως έγραψε και ο Economist, είναι ότι ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου ψήφων έχει να κάνει με τα συνολικά άκυρα ψηφοδέλτια, κάποια από τα οποία έγραφαν πάνω τους το όνομα του Σαλάχ.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αρκετοί Αιγύπτιοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την αγάπη τους στον ποδοσφαιριστή που, σε περίπτωση που αποφασίσει να κατέβει σε μία εκλογική μάχη, θα ψηφιστεί ακόμα και από τις Πυραμίδες…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...