345
|

Καιρός: Με ψιλόβροχο η Ανάσταση – Ψύχρα την Λαμπρή

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 13:47

Καιρός: Με ψιλόβροχο η Ανάσταση – Ψύχρα την Λαμπρή

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 13:47

Αστατο καιρό προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Μεγάλη Πέμπτη, μετά από ένα τριήμερο καλοκαιρίας με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καλύτερη ωστόσο είναι η εικόνα για την Κυριακή του Πάσχα με μόνο «ανησυχητικό» στοιχείο την μικρή πτώση που αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά:

Για τη Μ. Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεια κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 Μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.

Ιδιο σκηνικό και τη Μ. Τετάρτη, με τη θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Μ. Πέμπτη αναμένεται αλλαγή του καιρού με νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν από τα δυτικά και το απόγευμα θα φέρουν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στο Ιόνια και τα ηπειρωτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το απόγευμα θα γυρίσουν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς έντασης 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικτή περαιτέρω άνοδο.

Τη Μ. Παρασκευή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από το βράδυ θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5-6 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας από δυτικές διευθύνσεις 3-5 και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα αισθητή θα γίνει η πτώση της θερμοκρασίας.

Το Μ. Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Από τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί στα νότια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4-6 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.

Την Κυριακή του Πάσχα η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για νέφωσεις τοπικά αυξημένες από το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Κάποιες τοπικές βροχές ενδέχεται να πέσουν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες ίσως να σημειωθούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φθάνοντας τοπικά στο Αιγαίο τα 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο από τα δυτικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...