488
O Λευτέρης Αυγενάκης παρατήρησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «απεγνωσμένα ψάχνουν να βρουν άλλοθι για τις θεσμικές παρεκτροπές που οι ίδιοι ανέχονται αν όχι εξυφαίνουν» | SOOC

Η Κουμουνδούρου ανακάλυψε «δικαιολογίες» Αυγενάκη για τα αίσχη του Λαγού

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 15:10
O Λευτέρης Αυγενάκης παρατήρησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «απεγνωσμένα ψάχνουν να βρουν άλλοθι για τις θεσμικές παρεκτροπές που οι ίδιοι ανέχονται αν όχι εξυφαίνουν»
|SOOC

Η Κουμουνδούρου ανακάλυψε «δικαιολογίες» Αυγενάκη για τα αίσχη του Λαγού

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 15:10

Δικαιολόγησε τους χρυσαυγίτες ο Λευτέρης Αυγενάκης της ΝΔ; Αυτό είναι το νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης –και πολιτικής εκμετάλλευσης από κυβερνητικής πλευράς– μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο τα όσα δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τα αίσχη του Γιάννη Λαγού στη Βουλή.

Ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καταδίκασε τις συμπεριφορές των χρυσαυγιτών, τις οποίες χαρακτήρισε «στοχευμένες και οργανωμένες» και τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη για απονομή της δικαιοσύνης σ’ αυτό το ναζιστικό, εγκληματικό μόρφωμα, το οποίο λέγεται πολιτικό κόμμα».

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας: «Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να δυναμώσουμε τους θεσμούς, να υπηρετήσουμε σωστά τη δημοκρατία διότι οι συμπεριφορές που έχουν δει το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της κυβέρνησης, πέρα από τα οικονομικά, έχουν τραυματίσει τους θεσμούς της χώρας μας αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Οπότε αποτέλεσμα, πολλές φορές, όλων αυτών των συμπεριφορών, με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής σε προηγούμενες συνεδριάσεις, με ευθύνη του υπουργού Δικαιοσύνης, του ίδιου του Πρωθυπουργού, όλες αυτές οι συμπεριφορές δυστυχώς αποδυναμώνουν θεσμούς, τραυματίζουν τη δημοκρατία και μια μορφή αποτελεσμάτων είναι και αυτό που είδαμε χθες στη Βουλή».

Αυτή η φαινομενική αιτιολόγηση της συμπεριφοράς των χρυσαυγιτών από τον γραμματέα της ΝΔ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει αριστερό πρόσημο και να κινητοποιήσει αντιδεξιά αντανακλαστικά.

Το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει τις δηλώσεις του γραμματέα του κόμματός του. Οι δηλώσεις αυτές αναφορικά με «τις άθλιες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη», κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεχίσει: «Ενώ πρώτα καταδίκασε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, στη συνέχεια ο Λ. Αυγενάκης δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού, αφού ισχυρίστηκε πως για την κίνηση αυτή ευθύνεται ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής που έχουν υποβαθμίσει τους θεσμούς! Τέτοιες δηλώσεις, μια μέρα μετά τις χυδαίες εικόνες που παρακολουθήσαμε στην ελληνική Bουλή, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Περιμένουμε από τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη. Κάθε άλλη στάση δηλώνει τη συμπόρευση του κόμματός του με τους εγκληματίες νεοναζιστές».

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αυγενάκης έσπευσε να διευκρινίσει πως «η καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητείται από κανέναν». Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σε ανάρτησή του στο Twitter παρατήρησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «απεγνωσμένα ψάχνουν να βρουν άλλοθι για τις θεσμικές παρεκτροπές που οι ίδιοι ανέχονται αν όχι εξυφαίνουν». 

Αλλωστε η Πειραιώς είχε ήδη σπεύσει να καταδικάσει τις χυδαιότητες των χρυσαυγιτών στη Βουλή.

«Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και των εσκεμμένων προκλήσεων των βουλευτών της εντός του κοινοβουλίου δεν υπάγεται πια μόνον σε πολιτικό σχολιασμό. Είναι άμεση και επιτακτική η απονομή της Δικαιοσύνης στο ναζιστικό και εγκληματικό αυτό μόρφωμα», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...