507
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ελτον Τζον σε μια συζήτηση στο περιθώριο της βράβευσης του δεύτερου | REUTERS/Denis Balibouse

Νταβός: Οταν ο Ελτον Τζον συνάντησε την Κριστίν Λαγκάρντ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 11:52
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ελτον Τζον σε μια συζήτηση στο περιθώριο της βράβευσης του δεύτερου
|REUTERS/Denis Balibouse

Νταβός: Οταν ο Ελτον Τζον συνάντησε την Κριστίν Λαγκάρντ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 11:52

Χρόνο με τον χρόνο η ετήσια συνάντηση στο Νταβός ξεφεύγει από τον σκοπό της, να φέρει για λίγες ημέρες την οικονομική ελίτ του κόσμου, και γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση δημοσίων σχέσεων και θεωρητικών αναζητήσεων.

Το περιβάλλον με τον τρόπο του ευνοεί τέτοιου είδους προβληματισμούς.

Η παγκόσμια πολιτική και επιχειρηματική ελίτ φτάνει σε ένα Νταβός που έχει το περισσότερο χιόνι εδώ και δυο δεκαετίες, όπως γράφει η Washington Post.

Επεσαν 159 εκατοστά σε έξι μέρες που μάλλον θα δυσκολέψουν την πρόσβαση στα πολυτελή αυτοκίνητα και τα ελικόπτερα των ηγετών.

2018-01-21T145417Z_99350551_RC124C1CD900_RTRMADP_3_DAVOS-MEETING
Πριν έλθουν οι υψηλοί καλεσμένοι πρέπει να καθαριστούν τα βουνά από χιόνι που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες (REUTERS/Denis Balibouse)

Αλλά όπως προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα, θα ακούσει θερμά λόγια από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τις πολύ καλές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για την χρονιά που έρχεται. Με μια μικρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του εφησυχασμού.

Στο περιθώριο η παγκόσμια ελίτ θα έχει τον χρόνο να σκεφτεί και όσους μένουν έξω από το τρένο της ανάπτυξης.

Τη Δευτέρα τιμήθηκαν βραβεία Crystal τρεις άνθρωποι του θεάματος, η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, ο τραγουδιστής Ελτον Τζον και ο αστέρας του Μπόλιγουντ Σαχ Ρουχ Χαν, για την προσπάθειά τους να γίνουν ευρύτερα γνωστά ανθρωπιστικά προβλήματα.

2018-01-22T174130Z_11445068_RC14BC809070_RTRMADP_3_DAVOS-MEETING-CRYSTAL-AWARDS
Ο Ελτον Τζον, ο Σαχ Ρουχ Χαν και η Κέιτ Μπλάνσετ στην τελετή βράβευσης (ΧανREUTERS/Denis Balibouse)

Η βραβευμένη με δύο Οσκαρ Μπλάνσετ, που είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες από το 2016 τιμήθηκε για το έργο της υπέρ των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψεις τις εστίες τους.

Εχει ταξιδέψει στον Λίβανο και την Ιορδανία, δύο χώρες που βιώνουν την προσφυγική κρίση. Προειδοποιεί πλέον για τις επιπτώσεις από τις «χαμένες γενιές παιδιών χωρίς εκπαίδευση, δικαιώματα και εστίες τα οποία αντιπροσωπεύουν τεράστια απώλεια δυνατοτήτων.

Ο Ελτον Τζον, από την πλευρά του, κατέκρινε την «ντροπιαστική ανισότητα» που επικρατεί στον κόσμο καλώντας τους ηγέτες που συγκεντρώνονται στην ελβετική πόλη να κάνουν περισσότερα.

Οπως εξήγησε αποφάσισε να στραφεί στην φιλανθρωπία σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τον εαυτό του και να γίνει «ένας έντιμος άνθρωπος».

Μια άλλη διάσταση του Φόρουμ έβαλε την Τρίτη η Κριστίν Λαγκάρντ ανεβάζοντας στο Twitter μια φωτογραφία της ίδιας σε πάνελ που το αποτελούσαν μόνο γυναίκες.

«Μπορούμε να παράγουμε θετικές λύσεις για τον κόσμο ακόμη και χωρίς τεστοστερόνη», έγραψε υπενθυμίζοντας με τον τρόπο της ότι οι γυναίκες ακόμη δεν έχουν κατακτήσει ισότιμη εκπροσώπηση στα ανώτατα κλιμάκια της οικονομίας και της πολιτικής.

2018-01-14T121015Z_353486339_RC1D3736D650_RTRMADP_3_DAVOS-MEETING-MERKEL
Ο Εμανουέλ Μακρόν, η Ανγκελα Μέρκελ και Ντόνλαντ Τραμπ πέρυσι το καλοκαίρι στη σύνοδο των G20. Και οι τρεις θα περάσουν αυτή την εβδομάδα από το Νταβός (REUTERS/John MacDougall/Pool/File Photo)

Αλλά πάντως, ο μικρόκοσμος του Νταβός θα περιμένει το Ντόναλντ Τραμπ, που θα μιλήσει την Παρασκευή,  σε μια από τις λίγες εμφανίσεις του σε υψηλού επιπέδου διεθνείς συναντήσεις.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τη συμμετοχή του, η οποία τέθηκε εν αμφιβόλω με την κρίση του προϋπολογισμού, η οποία προς το παρόν ξεπεράστηκε. Πιθανόν, με τον τρόπο του να γίνει ο αστέρας του Φόρουμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...