324
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Αλλάζει τα δεδομένα το μεγάλο συλλαλητήριο»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 11:24

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Αλλάζει τα δεδομένα το μεγάλο συλλαλητήριο»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 11:24

Αιχμές για τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα του συλλαλητηρίου και επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους έως τώρα χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος ως γνωστόν ήταν ένας από τους κοινοβουλευτικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «στα εθνικά θέματα καλό είναι να μιλάνε αυτοί που πρέπει να μιλάνε, περιμένουμε ενημέρωση (από την κυβέρνηση)».

Αναφερόμενος στη στάση της παράταξής του ανέφερε ότι «τη ΝΔ εκφράζουν ο πρόεδρος του κόμματος, ο υπεύθυνος τομεάρχης και η εκπρόσωπος Τύπου… Αυτοί εκφράζουν τη θέση της ΝΔ. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τελικά η επίσημη θέση εκφράζεται από αυτούς, και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι».

Αναφορικά με τις εκκλήσεις -και από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο- για μη συμμετοχή στα συλλαλητήρια, ο κ. Καραμανλής σχολίασε: «Ο κόσμος δεν χαλιναγωγείται: είτε του πεις να πάει, είτε του πεις δε θα πάει, θα κάνει αυτό που πρέπει. Εμείς στη ΝΔ τη σεβόμαστε την Εκκλησία, την ακούμε την Εκκλησία, πρέπει να έχει άποψη, αλλά η Εκκλησία δεν μπορεί να μας υπαγορεύσει τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε. Εξωτερική πολιτική ασκεί η εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η Εκκλησία έχει καθαρή θέση για το όνομα. Επίσης προσέθεσε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος κατέχει έναν θεσμικό ρόλο. Ωστόσο για το αν ήταν άστοχη ή όχι η δήλωσή του κρίνεται εκ του αποτελέσματος, είπε ο κ. Καραμανλής

Μιλώντας για το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής, ανέφερε πως ήταν ένα «ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση» που «αλλάζει τα δεδομένα», ενώ άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι αυτός και η κυβέρνηση δεν έχουν ενημερώσει κανέναν για τους χειρισμούς τους στο Σκοπιανό.

«Επιθυμία του κάθε πατριώτη Έλληνα και όλων μας στη ΝΔ είναι να μην υπάρχει ο όρος ‘’Μακεδονία’’» διευκρίνισε τέλος. «Μας απασχολεί ο αλυτρωτισμός, και το αν η ονομασία θα δεσμεύει τους πάντες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News