434
O Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή. Επανέλαβε ότι δεν θέλει «να είναι μέρος μιας Βουλής αθέων» | SOOC

Λεβέντης: «Δεν παραιτούμαι τη Δευτέρα – ο Παυλόπουλος έχει προθεσμία 30 ημερών»

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 09:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/10/2017, 12:44
O Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή. Επανέλαβε ότι δεν θέλει «να είναι μέρος μιας Βουλής αθέων»
|SOOC

Λεβέντης: «Δεν παραιτούμαι τη Δευτέρα – ο Παυλόπουλος έχει προθεσμία 30 ημερών»

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 09:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/10/2017, 12:44

Οχι ότι περιμέναμε κάτι άλλο από τον Βασίλη Λεβέντη, αλλά τέτοια αυτοαναίρεση με τέτοια ταχύτητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό της παραίτησής του, είναι εντυπωσιακή. Το πρωί της Πέμπτης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι λόγω και του νόμου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και όσα έγιναν στη Βουλή, σκοπεύει να παραιτηθεί και είχε μάλιστα παραπέμψει στην ομιλία που θα δώσει την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη – το επιβεβαίωσε δε και σε συζητήσεις του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες το απόγευμα. Αλλα μετά άλλαξε. Τουλάχιστον ως προς το χρονοδιάγραμμα.

«Περιμένω την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει προθεσμία 30 ημερών. Δεν είναι η Δευτέρα η τελική ημέρα που θα ληφθεί η απόφασή μου», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων σε συνέντευξή του στον RealFm. «Δεν ανακοίνωσα ακόμη την παραίτησή μου. Θα συσκεφτώ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα περιμένω την απόφαση του ΠτΔ», ξεκαθάρισε.

Είναι και αυτή μια πρωτοτυπία του κ. Λεβέντη: αρχηγός κόμματος να απαιτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμψει νόμο που ψήφισε το κοινοβούλιο επειδή δεν του αρέσει – και να απειλεί ότι αλλιώς θα παραιτηθεί. Πάντως, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρωί της Παρασκευής επικαλούμενο πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος υπέγραψε τον νόμο. Αρα;

«Αν δεν αναπέμψει το νόμο για την αλλαγή φύλου, όλα είναι ανοιχτά για μένα. Το πιο πιθανό και αυτό που αισθάνομαι στην ψυχή μου είναι ότι δεν μπορώ να μπαίνω σε ένα κοινοβούλιο το οποίο αισθάνομαι πλέον εχθρικό», είχε πει ο κ. Λεβέντης.

Εξηγώντας τους λόγους που αισθάνεται εχθρικό το Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας: «Ο κ. Βούτσης γύρισε και μου είπε “καλά τα κάνουμε” με ένα μίσος με ένα πάθος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αριστεροί παλαιάς κοπής. Πίστευα ότι είναι συνεργάσιμοι. Οτι θα λογικευτεί η αριστερά. Φαίνεται ότι δίνει μάχη επιβίωσης και προσπαθεί να κόψει ψήφους από το ΚΚΕ και τον Λαφαζάνη».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων εξέφρασε την απέχθειά του και για τον τρόπο που κυβερνάται η χώρα, συγκρίνοντάς τον με τον τρόπο που πέρασε και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. «Στη “ζούλα”, με “ανταλλαγές” βουλευτών, με “απώλειες” στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με έναν Καμμένο “ήξεις αφίξεις”», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παυλόπουλος «οφείλει να τα σταθμίσει όλα», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

To πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων το πήγε ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο παραίτησης, διότι δεν θέλει «να είναι μέρος μιας Βουλής αθέων». Επανέλαβε πάντως ότι ειδικά για αυτή τη Δευτέρα δεν υπάρχει ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Απλώς, μετά την ομιλία του που είναι προγραμματισμένη στην Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους ψηφοφόρους του κόμματος, και εκεί «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...