1225
Ο Σάββας Θεοδωρίδης στο Τορίνο με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Μετά θυμήθηκε τον Σιδηρόπουλο και την ήττα από την ΑΕΚ! | ΙΝΤΙΜΕSports

Κυρ-Σάββα, όχι άλλο κάρβουνο!

Sportscaster Sportscaster 29 Σεπτεμβρίου 2017, 10:03
Ο Σάββας Θεοδωρίδης στο Τορίνο με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Μετά θυμήθηκε τον Σιδηρόπουλο και την ήττα από την ΑΕΚ!
|ΙΝΤΙΜΕSports

Κυρ-Σάββα, όχι άλλο κάρβουνο!

Sportscaster Sportscaster 29 Σεπτεμβρίου 2017, 10:03

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ανήκει στην κατηγορία των χαρισματικών ανθρώπων που δεν χρειάζονται ερώτηση για να απαντήσουν. Είναι αριστούχος μαθητής της «σχολής» Ευάγγελου Γιαννόπουλου, του πρώτου Ελληνα που έδινε τηλεοπτικές συνεντεύξεις… στον εαυτό του. Εστω με παρένθετη δημοσιογράφο. Κάμερα και μικρόφωνο να υπάρχουν, κι αυτό που θέλει να πει θα το πει. Τον ρωτήσουν – δεν τον ρωτήσουν.

Αμέσως μετά τη λήξη του ματς Γιουβέντους – Ολυμπιακός, εντελώς εκτός κλίματος, ο κυρ-Σάββας «θυμήθηκε» τον διαιτητή του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Δεν υπάρχει προηγούμενο ποδοσφαιριστή, προπονητή ή παράγοντα, που να παραπονέθηκε για κάποια εγχώρια αδικία σε βάρος της ομάδας του στο περιθώριο αγώνα του Champions League. Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ του ζήτησε ένα σχόλιο για το παιχνίδι στο Τορίνο, αλλά -είπαμε- η ερώτηση δεν έχει καμία σημασία.

«… Σήμερα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μία ομάδα που είχε ένα κυνηγητό από τον Σιδηρόπουλο, τον οποίο συνεχίζουν να έχουν στην ΚΕΔ. Είχαν γίνει πολλές αστοχίες μέχρι τώρα. Ο Ολυμπιακός είχε μία ενδεκάδα. Η Γιουβέντους είναι παντοδύναμη. Είναι φοβερή ομάδα. Ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες που δεν χάνονται. Δεν πειράζει, όμως. Εκεί κάτι Σιδηρόπουλοι χαλάνε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σιδηρόπουλος έπαιζε 90-0 τον Ολυμπιακό προχθές. Δεν μίλησα, γιατί του τα φύλαγα. Και αυτός ο Κουκουλάκης και ο Δέδες να σηκωθούν να φύγουν από την ΚΕΔ. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το πράγμα με τους διαιτητές. Ο Ολυμπιακός μέχρι τον Δεκέμβρη θα είναι πρώτος. Γίνανε οι σωστές κινήσεις από τον πρόεδρο και έκανε άγια που άλλαξε τον προπονητή. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πάει μπροστά. Το μόνο που φοβάται ο Ολυμπιακός, το οποίο δεν έχει και δεν θέλει να έχει ποτέ, είναι η εύνοια της διαιτησίας. Θέλει το 50-50, το οποίο δεν υπάρχει μέχρι τώρα. Οι φίλαθλοι με έχουν πρήξει και μου λένε “τι κάνετε σαν Ολυμπιακός;” Τι να κάνουμε;». Ευτυχώς που δεν υπήρχε μετάφραση στα ιταλικά…

Στη συνέχεια, τα είπε -πιο αναλυτικά- στην Cosmote TV: «… Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει στην Ελλάδα μόνο με τις διαιτησίες εναντίον του. Μόνον αν τον ανακόπτουν οι Κουκουλάκηδες, ο Δέδες και η Αστυνομία. Ο κ. Σιδηρόπουλος, τα πονηρά σφυρίγματα με τα 27 φάουλ σε βάρος του Ολυμπιακού, να πάει να τα κάνει αλλού. Ο άνθρωπος είναι αντι-Ολυμπιακός. Τον επέβαλε από παλιά ο κ. Κοντονής. Το νέο φρούτο είναι ο διαιτητής Βάτσιος. Είναι και οι τρεις αστυνομικοί, εγώ σέβομαι την Αστυνομία, αλλά ορισμένοι την εκθέτουν. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή. Ο κ. Κουκουλάκης είναι μαζί με τον κ. Δέδε αρχηγός. Ο ξένος αρχιδιαιτητής δεν έχει ακόμη συνέλθει … Εχουν εκτεθεί, αυτά θα μαθευτούν σε όλο τον κόσμο, δεν θα κάτσουμε έτσι να μας αδικεί η διαιτησία. Κάνουν τον διαιτητή που μας αδίκησε διεθνή, τον άλλον δεν τον έχουν τιμωρήσει ακόμη, και την Κυριακή μας έβαλαν διαιτητή τον μεγαλύτερο εχθρό του Ολυμπιακού, που είναι από την Τούμπα. Δεν τον χαιρετάω. Αν είναι άνδρας, να το καταλάβει και να φύγει. Εχουν μπει από την ΑΕΚ μέσα στην Ομοσπονδία και κάνουν ό,τι θέλουν…». Ο δημοσιογράφος είχε μείνει… ροφός.

Βασανίζεται, ο κυρ-Σάββας. Ζει με την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο κατατρεγμένη ομάδα, γι’ αυτό δεν χάνει ευκαιρία να πει τον πόνο του. Τον τρώει το άδικο. Οχι, δεν ήταν πάντοτε εμμονικός με τους διαιτητές. Πριν από 20 μήνες, για παράδειγμα, έπειτα από ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν έξαλλοι επειδή τους είχαν σταματήσει με οφ-σάιντ τέσσερις φορές και στο φιναλε έχασαν 1-0), το έβλεπε αλλιώς: «Ας αφήσουν τα οφ-σάιντ και τα λοιπά με τους διαιτητές. Οταν επιλέγεις φάσεις, κάνεις ό,τι σου αρέσει. Αυτή την μέθοδο, της σπίλωσης, τη βρίσκω εγκληματική. Να βάλουν λεφτά, όπως έχει κάνει ο πρόεδρός μας».

Με τη διαιτησία άρχισε να ασχολείται από την περυσινή σεζόν. Κι εφέτος, το τερμάτισε. Στις 13 Αυγούστου είχε προειδοποιήσει: «Οποιοδήποτε λάθος κάνει οποιοσδήποτε διαιτητής, ο Ολυμπιακός δεν θα το θεωρήσει τυχαίο, θα το θεωρήσει εσκεμμένο – και τα λέω από την αρχή του Πρωταθλήματος». Οι ρέφερι δεν τρόμαξαν. Οπότε, μετά τον αγώνα με τη Λαμία (που έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ), επανήλθε: «Εγώ ξέρω τα πάντα για τους διαιτητάς, και μην ανοίξω το στόμα μου να πω κι άλλα. Θα τα πω σε λίγο καιρό, εγώ μαζεύω τώρα, και θα τα πω σε λίγο καιρό».

Ο άνθρωπος που πριν από εξήντα χρόνια λίγο έλειψε να πάει στον Παναθηναϊκό, έγινε… παρατράγουδο -απ’ αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε στα ματς των τοπικών πρωταθλημάτων- πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Μέχρι και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού απηύδησαν. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο σύνδεσμος της «Θύρας 7» Ηλιούπολης – Μπραχαμίου, με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, θέλησε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες του κ. Θεοδωρίδη.

Αν και συμμερίζονται την άποψη πως η διαιτησία αδικεί την ομάδα τους, γράφουν, απευθυνόμενοι προς τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού: «Σεβόμαστε τα χρόνια σου και πόσο Ολυμπιακός είσαι αλλά ΣΤΑΜΑΤΑ επιτέλους… Αρκετά έχουμε στο κεφάλι μας. Στον Ολυμπιακό δεν αρμόζει αυτή η κλάψα. Σταμάτα επιτέλους σε κάθε αγώνα να λες για διαιτησία, τα ξέρουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουνε τα πράγματα, ειδικά φέτος, ίσα ίσα θα γίνουν χειρότερα. Εχουμε κάνει υπομονή μαζί σου σε πολλά και διάφορα θέματα, που τα ξέρεις και τα ξέρουμε και εμείς, όμως δεν θα αφήσουμε άλλο να ξεφτυλίσεις το λαό του Θρύλου και να κάνεις τους αντιπάλους μας να γελάνε όπως τόσα χρόνια κάναμε εμείς μαζί τους… Εχουμε ομάδα να ανταπεξέλθουμε σε αυτόν τον πόλεμο και δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα με αυτές τις γραφικότητες μετά από κάθε αγωνα…».

2017-09-27T182649Z_432406153_RC125A3A6C00_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-JUV-OLY
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας στο Τορίνο. Για να ακούσουν τελικά τον Θεοδωρίδη να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία στην Ελλάδα! (REUTERS/Massimo Pinca)

Εντάξει, οι ρεπόρτερ της NovaSport, της Cosmote TV, της ΕΡΤ σέβονται τα 82 του χρόνια – και την ιστορία του στο ποδόσφαιρο. Τον αφήνουν να απευθύνει τα μακροσκελή του διαγγέλματα χωρίς να τον διακόπτουν, χωρίς ερωτήσεις και χωρίς αντιρρήσεις. Ο Ολυμπιακός, όμως, γιατί του επιτρέπει να τον εκθέτει με τους παραληρηματικούς του μονολόγους; Ναι, ο κυρ-Σάββας «πουλάει», η μουρμούρα του γίνεται viral στο Διαδίκτυο, αλλά μόνον ως αντικείμενο σάτιρας και χλευασμού, στα site και στα social media. Η εικόνα και ο λόγος του πιο παλαιομοδίτη έλληνα παράγοντα, ουδόλως ταιριάζει με το προφίλ του πιο σύγχρονου, του πιο ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού κλαμπ στη χώρα. Κι αυτή η αντίφαση έβγαζε μάτι -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- το βράδυ της Τετάρτης, στο τσαμπιονλιγκάτο περιβάλλον του «Juventus Stadium».

2017-09-27T201459Z_1860849449_RC15E3AF8E20_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-JUV-OLY
Ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά στο Τορίνο. Αντεξε για περίπου 70 λεπτά, μέχρι ο Ιγκουαΐν (Νο9) να βάλει το… πόδι του (Reuters)

Α, βέβαια. Ο κυρ-Σάββας είναι και αντικανονικός. Διότι, πλέον, ο κώδικας δεοντολογίας (άρθρο 24) προβλέπει αυστηρές ποινές για «δυσμενείς δηλώσεις» και «δυσφήμιση των ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων». Αλλά, δεν είναι διόλου παράξενο που -έπειτα από τόσο bullying στους διαιτητές- ούτε η ΕΠΟ ή κάποια ΠΑΕ τον έχει καταγγείλει, ούτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας τον έχει παραπέμψει, αυτεπαγγέλτως, στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Γιατί είναι αυτός που είναι: μία διασκεδαστική περσόνα του ελληνικού πρωταθλήματος, ένας κατά βάθος γλυκύτατος άνθρωπος που κανένας -ούτε, καν, οι ούγκανοι των αντίπαλων κερκίδων- δεν του κρατά κακία.

Οχι, ο κ. Θεοδωρίδης δεν βλάπτει σοβαρά το σπορ. Εάν κάποιος ζημιώνεται από τη συμπεριφορά του, αυτός είναι ο σύλλογος τον οποίον εκπροσωπεί. Και ο φουκαράς ο τηλεθεατής. Που ξενύχτησε για να δει τα γκολ από το Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου, αλλά έπρεπε να περιμένει τον κυρ-Σάββα να ολοκληρώσει τον «δεκάρικό» του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...