562
Ο Χιου Χέφνερ με το «κουνελάκι» στο τραπέζι, σχεδόν στο... πιάτο | Central Press/ Getty Images/ Ideal Images

1.000 κουνέλια και μια γυναίκα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 29 Σεπτεμβρίου 2017, 08:17
Ο Χιου Χέφνερ με το «κουνελάκι» στο τραπέζι, σχεδόν στο... πιάτο
|Central Press/ Getty Images/ Ideal Images

1.000 κουνέλια και μια γυναίκα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 29 Σεπτεμβρίου 2017, 08:17

«Ανάγκαζε!» την ξέρεις τη λέξη; Τη χρησιμοποιεί πια κανείς; Πιο ρετρό πεθαίνεις. Δεν είχαν τότε τα διαμερίσματα την άνεση των πολλών μπάνιων, ακόμα χειρότερα τα σπίτια της επαρχίας. Κι έτσι έμενε το γυναικείο φύλο με την απορία: «Τι διάολο κάνεις τόση ώρα στην τουαλέτα;». Εξού και το «Ανάγκαζε!» που λέγαμε χτυπώντας απελπισμένα την πόρτα. Μετά; Μάτι γλαρό και ένα περιοδικό ψιλοκρυμμένο στο χέρι. «Τι κρατάς εκεί;». «Τη δουλειά σου εσύ». Πού εξαφανιζόταν εκείνο το περιοδικό; Εμπαινε ο διάολος μέσα μου να το ξετρυπώσω. Κάποτε το βρήκα κάτω από το στρώμα του μικρού. Δεν είχες δα την ευκαιρία να δεις τότε γυμνό.

Για να καταλάβεις τι σου λέω… Μια αφίσα στους αθηναϊκούς δρόμους, με τα ατελείωτα πόδια μιας Μαίρης Δρακοπούλου που διαφήμιζε καλσόν, είχε ξεσηκώσει σταυροφορία. Ναι! Πλήθος κόσμου διαδήλωσε το ’70, με σταυρούς και σημαίες. Τις σημαίες γενικά τις είχαμε εύκολες. «Κατέβασε τη σημαία από το πατάρι». Κι άλλη φράση ρετρό. Πιο ρετρό πεθαίνεις! Και μετά το βιαστικό ξεφύλλισμα του περιοδικού, με το αφτί τεντωμένο μην και ακουστούν βήματα κάποιου μέλους της οικογενείας, μπορεί να καθυστερούσες εσύ στη συνέχεια στο μπάνιο, όχι για την ίδιο λόγο των ανδρών αλλά για να αντιγράφεις τις πόζες από το κουνελάκι. Εχουν τις αντιθέσεις τους τα δυο φύλα.

Α ρε Χέφνερ! Εγραψες σε γενιές και γενιές. Και τώρα; Δεν είναι να πεθάνει άνθρωπος θα του φορτώσουν αγιογραφία. Ο εκδότης που όντως συνέβαλε στην έλευση της σεξουαλικής επανάστασης τη δεκαετία του ’60 αλλά όχι δα και στην απελευθέρωση των γυναικών. Μπάστα! Πόσο απελευθερωτικό να ήταν για τις γυναίκες, να ντυθούν ναζιάρικα κουνελάκια;

Για μένα, ο Χέφνερ ήταν ένας τερατωδώς ευφυής εκδότης-επιχειρηματίας από γεννησιμιού του.

Αφού κατόρθωσε, η πρώτη έκδοση του περιοδικού του με τη Μέριλιν Μονρόε στο εξώφυλλο, να πουλήσει 50.000 αντίτυπα το 1953. Και να κτίσει μια αυτοκρατορία που απλώθηκε και σε κλαμπ.

Αφού κατόρθωσε να φιλοξενεί παράλληλα με τα πανομοιότυπα κορίτσια του, συνεντεύξεις όπως του Φιντέλ Κάστρο, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του Τζον Λένον. Αλλά, για να λέμε και τη μαύρη μας αλήθεια, πιο ενδιαφέρον έχει για μένα, αν εκείνοι οι «Ανάγκαζε!» είχαν καημό να διαβάσουν τη συνέντευξη του Φιντέλ Κάστρο.

Ηταν όμως τόσο σαρκαστικά διαβολική η έμπνευση της διπλής φιλοξενίας. Τόσο ιδιοφυές να χτυπάς σε τόσο αντικρουόμενα μέτωπα και να τα παίρνεις όλα αμπάριζα. Αυτό και τον ξεχώρισε. Πολλά κατόρθωσε ο Χιου Χέφνερ… Οπως σχολίασε στο FB ο συνάδελφός μου Κωσταντίνος Ζούλας: «Εφυγε πλήρης γυναικών». Καλό ακούγεται σε ανδρικό αφτί. Αλλά… Το άτιμο γυναικείο μυαλό… Δαιδαλώδες. Αλλού κοντοστέκονται οι άνδρες, αλλού οι γυναίκες στις βιογραφίες. Ακου λοιπόν, εμένα τι μου έκατσε από ολόκληρο Χέφνερ! Ο πρώτος του γάμος, διαβάζω, ήταν με τον σχολικό του έρωτα. Αυτή ήταν και η πρώτη του σεξουαλική εμπειρία. Ο γάμος τους κράτησε δέκα χρόνια. Το ζευγάρι όμως πήρε διαζύγιο επειδή η Μίλντρεντ απάτησε τον Χιου. Εκείνος λοιπόν, ο «πλήρης γυναικών», δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι η γυναίκα του είχε περισσότερες εμπειρίες από εκείνον και, όπως είχε δηλώσει αρκετές φορές, είχε πληγωθεί πάρα πολύ και δεν το ξεπέρασε ποτέ.

Α ρε Χιου Χέφνερ! «Πλήρης γυναικών» και πράσινα άλογα. Γαμώ την σεξουαλική μας επανάσταση, γαμώ! Λες τελικά, όλη αυτή η αυτοκρατορία να χτίστηκε επάνω σε ένα «τώρα θα σου δείξω μωρή ποιος είναι Χιου!»; Και βρέθηκε ο έρμος να μετράει 1.000 συνουσίες με γυναίκες ίδιες κι απαράλλαχτες, κυνηγώντας κατ΄ουσίαν το φάντασμα της μίας; Ο Θεός και η ψυχή σου, Χιου. Ο Θεός και η ψυχή μας. Ο Θεός ας αναπαύσει κυρίως το σαρκίο σου. Εβγαλε πέρα, χοντρή εργολαβία!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News