183
Η επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής | REUTERS/Hannah McKay

Για απόπειρα δολοφονίας κατηγορείται ο δράστης του Πάρσονς Γκριν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 16:25
Η επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής
|REUTERS/Hannah McKay

Για απόπειρα δολοφονίας κατηγορείται ο δράστης του Πάρσονς Γκριν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 16:25

Κατηγορίες για την επίθεση στο Πάρσονς Γκριν, στο Λονδίνο, απαγγέλθηκαν και επισήμως κατά του 18χρονου Αχμέντ Χασάν από το Σάρεϊ.

Ο νεαρός κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας με πρόκληση επίθεσης η οποία αποσκοπούσε στον θάνατο των επιβατών. Κατηγορείται ακόμη για την παραβίαση του νόμου για τα εκρηκτικά.

Η βομβιστική επίθεση έγινε το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου σε βαγόνι του μετρό κοντά στον σταθμό του Πάρσονς Γκριν, σε ώρα υψηλής κυκλοφορίας, προκαλώντας τον τραυματισμό 30 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους χωρίς σοβαρά τραύματα. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι η βόμβα δεν εξερράγη εντελώς.

Ο Χασάν, που είχε συλληφθεί στο Ντόβερ το περασμένο Σάββατο, θα εμφανιστεί ενώπιον των δικαστών το απόγευμα της Παρασκευής. Οι αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει μία ημέρα μετά την επίθεση.

Συνολικά έξι άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την επίθεση, από τους οποίους δύο άνδρες 21 και 48 ετών αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορία. Η έρευνα στα ευρήματα από τις κατοικίες των άλλων τεσσάρων συνεχίζεται.

Για την επίθεση ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, κάτι που δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί. Επρόκειτο για την πέμπτη τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία μέσα σε λίγους μήνες, οι οποίες έχουν αφήσει πάνω από 30 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...