258
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης | Menelaos Myrillas / SOOC

Δραγασάκης: «Τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2017, 15:17
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Δραγασάκης: «Τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2017, 15:17

Στην πρόσφατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και στη στάση των δανειστών  αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το Σάββατο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι «συνολικά η συμφωνία απέχει σε ορισμένα σημεία από τους αρχικούς στόχους της κυβέρνησης», ενώ προσθέτει ότι «περιέχει δυνατότητες προς αξιοποίηση».

Σε αυτές τις δυνατότητες περιλαμβάνει «την πρόσβαση στις αγορές και την έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος σε 12 μήνες από σήμερα, όπως και τον τερματισμό του ειδικού καθεστώτος επιτροπείας της χώρας που είναι συνδεδεμένο με αυτό».

Σημειώνει ακόμη ότι τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει και ότι η συμφωνία απέχει από τους αρχικούς στόχους της κυβέρνησης, ενώ επισημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να τροποποιήσουν κατά βούληση την ατζέντα.

«Το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο παραμένει αντιφατικό. Οι “εταίροι” ενεργούν πρωτίστως ως δανειστές. Και καθώς δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα του κράτους – οφειλέτη, ισχύει μόνο το “δίκαιο” του ισχυρού. Ετσι οι δανειστές μπορούν κατά βούληση να τροποποιήσουν την ατζέντα και τους κανόνες, να μετακινήσουν ‘τα γκολπόστ’, να προκαλέσουν συνειδητά αβεβαιότητα βλάπτοντας την οικονομία», γράφει.

Καταγγέλλει ακόμη σαν «μυωπική τη στάση της αντιπολίτευσης που «τυφλωμένη από αντικυβερνητικό μένος υποτιμά τους κινδύνους που αυτές οι πρακτικές εγκυμονούν, όχι για την κυβέρνηση αλλά για την χώρα».

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για δυνάμεις «που θέλουν την ελληνική οικονομία σε μια κατάσταση διαρκούς καταστολής, μέχρι να γίνει ανταγωνιστική- σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια – μέσω της διαρκούς “εκκαθάρισης” της οικονομίας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας. Και θέλουν το χρέος άλυτο πρόβλημα, για να λειτουργεί ως μόνιμος μηχανισμός πίεσης και πειθάρχησης, ακόμα και εκβιασμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...