170
Η Νίκολα Στέρτζον στις δηλώσεις της μετά τις εκλογές | REUTERS/Russell Cheyne

Στέρτζον: «Η Μέι να εγκαταλείψει τα σχέδια για “σκληρό” Brexit»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2017, 18:11
Η Νίκολα Στέρτζον στις δηλώσεις της μετά τις εκλογές
|REUTERS/Russell Cheyne

Στέρτζον: «Η Μέι να εγκαταλείψει τα σχέδια για “σκληρό” Brexit»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2017, 18:11

Παρά την υποχώρηση και την απώλεια εδρών, η ηγέτης του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) Νίκολα Στέρτζον δεν άλλαξε γραμμή. Σταθερά κατά του Brexit και κατά των χειρισμών της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Ετσι, στα πρώτα της σχόλια μετά το εκλογικό αποτέλεσμα η πρωθυπουργός της Σκωτίας είπε ότι η Τερέζα Μέι οφείλει «να εγκαταλείψει» τα σχέδιά της για «σκληρό» Brexit. Η Στέρτζον χαρακτήρισε αποτυχία των Τόρις το εκλογικό αποτέλεσμα και αποδοκιμασία του βρετανικού λαού στην στρατηγική της Μέι, η οποία δεν κατάφερε αν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Η Μέι «έχασε κάθε κύρος και κάθε αξιοπιστία», υπογράμμισε η επικεφαλής των Σκωτσέζων που επιδιώκουν την ανεξαρτησία της Σκωτίας. «Το επικίνδυνο συντηρητικό σχέδιο για ένα σκληρό Brexit πρέπει να εγκαταλειφθεί», συνέχισε.

Η Στέρτζον δήλωσε επίσης ότι θα εργαστεί για να σχηματισθεί μια συμμαχία που θα κρατήσει τους Συντηρητικούς της Μέι εκτός εξουσίας.

«Θα εργαστούμε με άλλους, εφόσον αυτό είναι δυνατό, για να κρατήσουμε τους Τόρις εκτός κυβένησης. Ανέκαθεν λέγαμε ότι θα συμμαχούσαμε με άλλους για να προωθήσουμε προοδευτικές πολιτικές για να οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη χώρα», δήλωσε η Στέρτζον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...