797
Η Βασιλική Θάνου στο Μαξίμου, ως υπηρεσιακή Πρωθυπουργός της χώρας. Τι μαλλί! | Nick Paleologos / SOOC

Κι όμως το μαλλί της Προέδρου στέκεται…

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 9 Ιουνίου 2017, 10:00
Η Βασιλική Θάνου στο Μαξίμου, ως υπηρεσιακή Πρωθυπουργός της χώρας. Τι μαλλί!
|Nick Paleologos / SOOC

Κι όμως το μαλλί της Προέδρου στέκεται…

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 9 Ιουνίου 2017, 10:00

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διοργανώνει μεγάλη δεξίωση στο Χίλτον για τα 182 χρόνια του Αρείου Πάγου. Επ’ αυτού οι δικαστές τοποθετούνται: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους Δικαστές και Εισαγγελείς της χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν». Παράλληλα και όπως είναι φυσικό, οι πάντες διερωτώνται για την πηγή χρηματοδότησης της εκδήλωσης. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο του εορτασμού;

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εντυπωσιάζει και τυπώνεται στο μυαλό του κάθε ανθρώπου μέσω ενός ιδιαίτερου και απολύτως χαρακτηριστικού, το λες και πατέντα, σχεδίου χτενίσματος. Αλλά αυτό θα το αναλύσουμε στο δεύτερο μέρος του κειμένου μου.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, εξυπακούεται ότι παίζει τον νόμο στα δάκτυλα. Γι’ αυτό και τρέμω για κάθε λέξη μου και τη μελετάω ενώ πληκτρολογώ όπως πατάει η γάτα. Ολοι άλλωστε τρέμουν την κυρία Θάνου, η οποία είχε χυμήξει κατά πάνω (εννοώ με όπλο τον νόμο ήτοι με μήνυση εναντίον) στον Σταύρο Τσακυράκη, καθηγητή Νομικής και στελέχους του Ποταμιού, τον οποίον εγκαλούσε για εξύβριση και δυσφήμηση για επικριτικό του σχόλιο που είχε αναρτηθεί στο ιστολόγιό του.

Εχει ενδιαφέρον να σας θυμίσω, ότι η κριτική που της ασκούσε ο Στ. Τσακυράκης ήταν επ’ αφορμή επιστολής που είχε στείλει στους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων και κρατών μελών της ΕΕ για να τους ενημερώσει «κατά τρόπο αντικειμενικό, αμερόληπτο και ειλικρινή, όπως επιβάλει η δικαστική μου ιδιότητα αναφορικά με τις θέσεις του ελληνικού λαού και με την κατάσταση της Ελλάδος». Στην επιστολή της, όπως την έκρινε ο Στ. Τσακυράκης, προέβαινε σε σωρεία πολιτικών κρίσεων, από την ερμηνεία της ψήφου στο δημοψήφισμα μέχρι την εκτίμηση για την πολιτική των Μνημονίων και την άποψη ότι οι Ελληνες δεν φέρουν ευθύνη αλλά μόνο οι κυβερνήσεις.

Χαρακτηριστικά ο Στ. Τσακυράκης κατήγγειλε: «Είναι φανερό, ότι όχι μόνο δεν κατανοεί την επιταγή της αποχής της ιδίας από πολιτικές κρίσεις αλλά είναι τόσο αφελής, ώστε δεν υποψιάζεται καν, ότι οι δικαστές των άλλων χωρών θα τραβούν τα μαλλιά τους διαπιστώνοντας ότι, ανώτατος δικαστικός λειτουργός μιλά ως πολιτικάντης». Κατέληγε δε μετά την μήνυση εναντίον του: «Η άσκηση μήνυσης από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε Δικηγόρο για επικριτικά σχόλια, είναι θεσμικά επικίνδυνη διότι, εκ των πραγμάτων, λειτουργεί εκφοβιστικά. Ζητεί από συναδέλφους της δικαστές να δικάσουν την υπόθεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ειρωνεία είναι ότι προτείνει ως μάρτυρα, ένα ακόμα δικαστή, την Πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ας προσθέσουμε ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου μπορεί να ασκήσει μόνη της πειθαρχική δίωξη κατά οποιουδήποτε δικαστή».

Βρε τι ξεσηκώθηκε ο νομικός κόσμος όλος! Βρε τι 14 συνταγματολόγοι υπερασπίστηκαν τον Στ. Τσακυράκη! Βρε τι σηκώθηκαν κι οι πέτρες! Βρε τι γράφτηκε!… Η κυρία Θάνου ακάθεκτη. Καταπέλτης.

Αρα φανταζόμουν και δικαίως, ότι, όταν ο μακαρίτης Ανδρέας Βγενόπουλος, επιχειρηματίας και οικονομικός παράγοντας του τόπου, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, για «δωροληψία δικαστικού και για σειρά ποινικών αδικημάτων». Και δήλωνε σε συνέντευξη Τύπου ότι «στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται και η Βασιλική Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα» και το τελείωσε με, «ο χρηματισμός γινόταν με τη μέθοδο του βιβλίου που βάζεις μέσα χρήματα, που στη δική της περίπτωση μου ζητήθηκε ολόκληρη βιβλιοθήκη, κάτι το οποίο δεν έπραξα»… Τι είπε καλέ, αυτός; Ακούσαμε καλά;

Φανταζόμουν, αγαπητοί αναγνώστες, ότι θα καεί το σύμπαν όλο! Ποιος θα δει τη Θάνου και δεν θα κλάσει μέντες! Η κυρία Θάνου λοιπόν έστειλε εξώδικο στον Βγενόπουλο και στον ΣΚΑΪ που μετέδωσε τη συνέντευξή του και τον έτσουξε δυνατά λέγοντας, για όσα κακά είπε, ότι είναι «ψευδέστατα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά και συνιστούν μια κακοστημένη σκευωρία εις βάρος της». Δυστυχώς όμως ο Βγενόπουλος ξαφνικά μετακόμισε εις ουρανόν και πάει το εξώδικο άκλαυτο! Και μεις χάσαμε θέαμα. Ήχος και φως!

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, (και Πρωθυπουργός της Ελλάδας μας για λίγο διάστημα) ξανά αδικείται από κακούς ανθρώπους, γιατί θέλησε να εορτάσει τα 182 έτη του Αρείου Πάγου με μεγάλη, λαμπρή δεξίωση στο Χίλτον. Θα με ρωτήσεις αν στέκει επέτειος για 182 χρόνια; Θα σας απαντήσω επί τούτου, απλά. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Η Αξιότιμος Πρόεδρος Αρείου Πάγου, κυρία Θάνου, χτενίζεται με ένα δικό της χαρακτηριστικό, το λες και πατέντα τρόπο. Κατορθώνει το ακατόρθωτο! Σπάει τον νόμο της βαρύτητας! Παίρνει μια ολόκληρη τούφα μαλλιών, εκ δεξιών της κεφαλής, την ανασηκώνει σαν φτερό πτηνού, την καθίζει από το ένα άκρο της κεφαλής της στο άλλον, απολύτως ανάποδα από εκεί που θα κατευθυνόταν η ίδια η τούφα αυθορμήτως και την εξαναγκάζει να στέκεται. Μπορείτε εσείς να το καταφέρετε αυτό; Θα στεκόταν ποτέ το δικό σας μαλλί έτσι; Και πόσες ώρες; Παίζει κι αυτό ρόλο. Και όμως! Το μαλλί της Προέδρου του Αρείου Πάγου στέκεται, όση ώρα εκείνη το θέλει! Ολόρθο! Ακάθεκτο!

Εγώ, είμαι με την Πρόεδρο! Να γίνει δεξίωσις λαμπρή. Να πετάξουν και βεγγαλικά. Να εορτάσει μαζί της και όλη η Ελλάς! Εγώ, είμαι με την Πρόεδρο. Θαυμάζω πέραν του τσαγανού της και τον τρόπο που χτενίζεται. Είναι τόσο ενδεικτικός… Εως ξεμπροστιαστικός.