315
Υπό αυτές τις συνθήκες η Μέι θα χτυπήσει την κορυφή των τσαρτς | youtube

To τραγούδι «Ψεύτρα, ψεύτρα» για την Τερέζα Μέι το ακούσατε;

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 23:10
Υπό αυτές τις συνθήκες η Μέι θα χτυπήσει την κορυφή των τσαρτς
|youtube

To τραγούδι «Ψεύτρα, ψεύτρα» για την Τερέζα Μέι το ακούσατε;

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 23:10

Το τραγούδι ενός βρετανικού συγκροτήματος, το οποίο αποκαλεί την πρωθυπουργό της Βρετανίας «ψεύτρα», εκτοξεύτηκε στην κορυφή των τσαρτς πώλησης μουσικής στη Βρετανία. Ταυτόχρονα, χλευάζει το σύνθημά της περί «ισχύος και σταθερότητας» ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Το «Liar liar GE2017» (ψεύτρα, ψεύτρα, γενικές εκλογές 2017) από το συγκρότημα Captain SKA έχει κατακτήσει την κορυφή του καταλόγου της Amazon με τα τραγούδια τα οποία μεταφορτώθηκαν στη Βρετανία και έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στο κατάστημα iTunes της Apple στη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι δεν παίζεται στον αέρα των ραδιοφωνικών δικτύων.

Το ραδιοφωνικό δίκτυο BBC δεν παίζει ολόκληρο το τραγούδι, για λόγους που όλοι φανταζόμαστε, ωστόσο μετέδωσε ένα κλιπ διάρκειας 5 δευτερολέπτων.

Βάλλοντας εναντίον των πολιτικών λιτότητας που εφάρμοσε το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας, το τραγούδι περιέχει μια συρραφή αποσπασμάτων ομιλιών της Τερέζας Μέι. Στο ρεφρέν ακούγεται το «είναι ψεύτρα, ψεύτρα, όχι, δεν μπορείς να την εμπιστευτείς».

«Ολοι μας ξέρουμε ότι στους πολιτικούς αρέσει να λένε ψέματα/Μεγάλα, μικρά, ψέματα/Το να λένε ότι είναι ισχυροί και σταθεροί, δεν παραπλανούν/Συνεχίζουν να μας εξαπατούν», αναφέρουν κάποιοι στίχοι.

Το Captain SKA, ένα συγκρότημα από το Λονδίνο με αρχηγό τον παραγωγό Τζέικ Πέιντερ, στοχεύει να κατακτήσει με αυτή τη σύνθεση την κορυφή του επίσημου τσαρτ Top 40 της Βρετανίας.

«Η επιτυχία του τραγουδιού δείχνει ότι οι πολίτες κουράστηκαν με αυτήν την κυβέρνηση των πλούσιων, για τους πλούσιους», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Official UK Charts Company.

captain-ska
Αυτά είναι τα μέλη του συγκροτήματος

Εκπρόσωπος τύπου του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι αρνήθηκε να σχολιάσει το τραγούδι – απολύτως λογικό…

Η Τερέζα Μέι προβλέπεται ότι θα κερδίσει με άνεση στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Ιουνίου. Ωστόσο, το προβάδισμα του κόμματός της στις δημοσκοπήσεις κατέγραψε σημαντική πτώση την περασμένη εβδομάδα. Ετσι, διατυπώνονται αμφιβολίες για την απόφασή της να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News