391
Σούζαν Σάραντον ως Μπέτι Ντέιβις και η Τζέσικα Λανγκ ως Τζόαν Κρόφορντ στο «Feud» | Fox 21 Television Studios

Σούζαν Σαράντον – Τζέσικα Λανγκ: Μια συνεργασία γεμάτη μίσος!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2017, 09:45
Σούζαν Σάραντον ως Μπέτι Ντέιβις και η Τζέσικα Λανγκ ως Τζόαν Κρόφορντ στο «Feud»
|Fox 21 Television Studios

Σούζαν Σαράντον – Τζέσικα Λανγκ: Μια συνεργασία γεμάτη μίσος!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2017, 09:45

Εχουν γραφτεί απίστευτες ιστορίες για τα γυρίσματα του θρυλικού «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;», με πρωταγωνίστριες την Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ. Πώς τα χαστούκια που έδινε η Ντέιβις στην Κρόφορντ για… τις ανάγκες του ρόλου της ήταν τόσο αληθινά και τόσο δυνατά ώστε συχνά – πυκνά να καλείται γιατρός για να περιποιηθεί τα τραύματα της συμπρωταγωνίστριάς της. Αλλά και πώς η Κρόφορντ, σε ρόλο ανάπηρης, κάθε φορά που η Ντέιβις έπρεπε να τη σηκώσει και να τη μεταφέρει στα χέρια, έβαζε πέτρες στις τσέπες της και φρόντιζε να γίνει ασήκωτη, γνωρίζοντας ότι η συμπρωταγωνίστριά της υπέφερε από φρικτούς πόνους στη μέση.

https://www.youtube.com/watch?v=fWT64YNkMAY

Η αντιπαλότητα των δύο σταρ, η οποία σύμφωνα με μια εκδοχή δεν οφειλόταν μόνο στον ακραία ανταγωνιστικό χαρακτήρα τους αλλά και στον έρωτά τους, κάποτε, για τον ίδιο άντρα, έβαζε φωτιά στο στούντιο κάθε φορά που είχαν γύρισμα. Και να που 55 χρόνια μετά (η «Μπέιμπι Τζέιν» είχε παιχτεί το 1962) η φωτιά ανάβει εκ νέου, με το σίριαλ «Feud»: στην ολοκαίνουργια παραγωγή του FX  η Σούζαν Σαράντον ως Μπέτι Ντέιβις και η Τζέσικα Λανγκ ως Τζόαν Κρόφορντ ζωντανεύουν τις δύσκολες ημέρες των γυρισμάτων του αριστουργήματος του Ρόμπερτ Ολντριτζ και της συνεργασίας των δύο κορυφαίων σταρ. Η προβολή του «πιλότου» και του δεύτερου επεισοδίου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, με τις ηθοποιούς να εντυπωσιάζουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

https://www.youtube.com/watch?v=fktRmhqP2gc

Οπως όλα δείχνουν η σειρά του Ράιαν Μέρφι δεν περιορίζεται στο ξεμάλλιασμα ανάμεσα στις δύο ορκισμένες αντιπάλους, αυτό είναι μάλλον η αφορμή. Στην πραγματικότητα το «Feud» είναι μια εμπνευσμένη ματιά στο παλιό Χόλιγουντ, σε έναν κόσμο χλιδής αλλά και, ενίοτε, σουρεαλισμού, με ντίβες έτοιμες για όλα προκειμένου να προωθήσουν τις καριέρες τους, με παρατρεχάμενους που ζούσαν για να τις θαυμάζουν, με δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν ασφυκτικά τις ζωές τους φιλοδοξώντας να αποκαλύψουν το σκάνδαλο που θα τους έβγαζε από την αφάνεια, με αδίστακτους παραγωγούς που έπαιζαν παιχνίδια εξουσίας…

Το σίριαλ ζωντανεύει μια εποχή μεγάλης γοητείας αλλά και απίστευτης σκληρότητας, χρησιμοποιώντας το μίσος των δύο σταρ για να σχολιάσει την ίδια στιγμή τις συνθήκες δουλειάς στο Χόλιγουντ αλλά και τη θέση της γυναίκας στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Δίπλα στις Σαράντον και Λανγκ, την Ολίβια ντε Χάβιλαντ ερμηνεύει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, την κουτσομπόλα Χέντα Χόπερ η Τζούντι Ντέιβις, την ηθοποιό Τζόαν Μπλόντελ η Κάθι Μπέιτς και τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ολντριτζ ο Αλφρεντ Μολίνα. Ο πρώτος κύκλος της σειράς περιλαμβάνει 8 επεισόδια και θα ολοκληρωθεί στις 23 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...