418
Κάποια ψάρια τοποθετήθηκαν στον πάγο, τα μισά πάνω από την επιφάνεια, με ανοιχτό το στόμα! | Via Twitter

Εφιάλτης στο παγοδρόμιο με τα νεκρά ψάρια

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2016, 13:24
Κάποια ψάρια τοποθετήθηκαν στον πάγο, τα μισά πάνω από την επιφάνεια, με ανοιχτό το στόμα!
|Via Twitter

Εφιάλτης στο παγοδρόμιο με τα νεκρά ψάρια

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2016, 13:24

Αιφνιδιάζεσαι. Κάτω από τον πάγο που πρόκειται να διασχίσεις με τα πέδιλά σου, υπάρχει μία επιγραφή που σε χαιρετά: «HELLO». Την παρατηρείς και διακρίνεις ότι τα γράμματα τα συνθέτουν παγωμένα ψάρια! Ενστικτωδώς αηδιάζεις. Υστερα, κοιτάς γύρω σου και παρατηρείς κι άλλα πλάσματα του βυθού παγωμένα σε σχήματα. Δημιουργούν κύκλους, βέλη που σε κατευθύνουν, μάλιστα κάποια υψώνονται ακόμη και πάνω από την επιφάνεια του πάγου με ανοιχτό το στόμα! Επεξεργάζεσαι αυτό που βλέπεις, τρομάζεις στη σκέψη ότι είναι μία κακόγουστη φάρσα, καταλαβαίνεις ότι είναι μέρος της «διασκέδασής» σου και εξοργίζεσαι.

pago4
Νεκρά ψάρια, πιθανότατα σκουμπριά, τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να καλωσορίζουν τον επισκέπτη με ένα «hello»

Αυτή είναι η λογική αλληλουχία συναισθημάτων που θα προκαλούσε σε οποιονδήποτε η εικόνα χιλιάδων νεκρών ψαριών εγκλωβισμένων στον πάγο ενός πάρκου ψυχαγωγίας. Φυσικά το πρώτο συμπέρασμα των επισκεπτών ήταν ότι κάποιος εγκατέστησε στο κέντρο τα ζωντανά πλάσματα και τα πάγωσε μέχρι θανάτου. Αλλά ακόμη κι αν τα ψάρια ήταν ήδη νεκρά, προτού τοποθετηθούν σε διαφορετικά σχήματα κάτω από τον πάγο, γιατί να προσκαλέσει τους επισκέπτες σε ένα τέτοιο θέαμα το κέντρο ψυχαγωγίας;

Το παγοδρόμιο του Space World, στο Κιτακιουσού της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, ήθελε «να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γλιστρήσουν πάνω στην παγωμένη θάλασσα», όπως είχαν σημειώσει οι υπεύθυνοι στην ιστοσελίδα. Περίπου 5.000 νεκρά ψάρια, 25 διαφορετικών ειδών (παπαλίνα, σκουμπρί κ.λπ.), είχαν τοποθετηθεί σε μήκος 250 μέτρων. Το παγοδρόμιο έκλεισε μέσα σε μία εβδομάδα. Αλλωστε η κατακραυγή και τα καταδικαστικά σχόλια άρχισαν πριν καν ανοίξει, όταν ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο παρουσίασε τη νέα «ατραξιόν» του κέντρου, δηλαδή τις φωτογραφίες του «παγωμένου νεκροταφείου».

pago
Ενα σουρεαλιστικό θέαμα ήθελαν να δημιουργήσουν οι υπεύθυνοι του κέντρου ψυχαγωγίας βάζοντας φωτογραφίες σαλαχιών κάτω από τον πάγο
pago5
Κοπάδι ψαριών εγκλωβισμένων στον πάγο

Αρχισε μία διαδικτυακή εκστρατεία κατά του «ειδεχθούς», «ανήθικου», «παράξενου» θεάματος. Το κέντρο κατηγορήθηκε για τον βασανισμό των ψαριών και για ασέβεια απέναντι στη ζωή. Την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι το παγοδρόμιο έκλεισε. Εκπρόσωπος του κέντρου διευκρίνισε ότι τα ψάρια είχαν αγοραστεί ήδη νεκρά από τοπικές αγορές. Εξέφρασε την «ειλικρινή συγγνώμη» του και διασαφήνισε ότι ειδικά τα σαλάχια και οι φαλαινοκαρχαρίες που φαίνονταν παγωμένα κάτω από την επιφάνεια ήταν φωτογραφίες και όχι πραγματικά θαλάσσια όντα. Αλλά το κακό είχε ήδη συμβεί. Οι επισκέπτες είχαν ήδη σχηματίσει στο μυαλό τους την εικόνα της κατάψυξης ζωντανών ψαριών για τη διασκέδαση ανθρώπων.

pago3
Τα ψάρια έπρεπε να δίνουν την εντύπωση ότι κινούνται σε κύκλους

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...