415
O νικητής Τζόζεφ Σκούλινγκ σπεύδει να δεχτεί τα συγχαρητήρια του ινδάλματός του | REUTERS/Athit Perawongmetha

O Μάικλ Φελπς έχασε από το «παιδί» του

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2016, 11:20
O νικητής Τζόζεφ Σκούλινγκ σπεύδει να δεχτεί τα συγχαρητήρια του ινδάλματός του
|REUTERS/Athit Perawongmetha

O Μάικλ Φελπς έχασε από το «παιδί» του

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2016, 11:20

Ηταν ούτως ή άλλως μια ιστορική νίκη. Ουδέποτε η Σιγκαπούρη είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες – ο εθνικός της ύμνος δεν είχε ακουστεί ξανά και ακούστηκε στην κεντρική ολυμπιακή πισίνα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αλλά αυτό που έκανε ο Τζόζεφ Σκούλινγκ στα 100 μ. πεταλούδα ήταν και ένα αθλητικό παραμύθι: νίκησε το ίνδαλμά του, τον μέγα Μάικλ Φελπς. Ο οποίος Φελπς έδειξε να το απολαμβάνει. Είναι και ο Σκούλινγκ ένα από τα «παιδιά» του.

2016-08-13T022420Z_1509266343_RIOEC8D06OIOL_RTRMADP_3_OLYMPICS-RIO-SWIMMING-M-100MBUTTERFLY
Ο «ασημένιος» Φελπς συγχαίρει όλο χαρά το «παιδί» του, τον Τζόζεφ Σκούλινγκ που τον νίκησε στα 100 μ. πεταλούδα (Reuters)

Το είχαμε γράψει στις αρχές της εβδομάδας, όταν ο Φελπς ξεκινούσε την εποποιΐα του στις πισίνες του Ρίο – η οποία τον οδήγησε ως τώρα σε τέσσερα χρυσά μετάλλιο και σε ένα ασημένιο – ότι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχε να αντιμετωπίσει ήταν τα παιδιά που ο ίδιος ενέπνευσε να ασχοληθούν με την κολύμβηση.

Στα 31 του ο Αμερικανός βρήκε απέναντί του τους νεότερους κολυμβητές που όταν ήταν μικροί τον έβλεπαν να θριαμβεύει στην Αθήνα το 2004 και στο Πεκίνο το 2008 και αποφάσιζαν να ασχοληθούν με την κολύμβηση – ειδικά δε με το στιλ της πεταλούδας, το δικό του στιλ.

school
Πριν από οκτώ χρόνια. Ο Φελπς στη Σιγκαπούρη για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, πλάι στον μικρό θαυμαστή του, Τζόζεφ Σκούλινγκ (Reuters)

Ενας από αυτούς λοιπόν τον νίκησε. Ο 21χρονος σήμερα Τζόζεφ Σκούλινγκ βγήκε πρώτος τη νύχτα της Παρασκευής (ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδος) στα 100 μ. πεταλούδα νικώντας τον μεγάλο Φελπς. Οκτώ χρόνια πριν, όταν ήταν 13 ετών, του αρκούσε μια φωτογραφία πλάι στο ίνδαμά του τον Φελπς για να γεμίσει χαρά. Τώρα είναι ο ίδιος χρυσός ολυμπιονίκης!

O Φελπς μετρά ήδη 22 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και 27 συνολικά. Είπε ότι αποσύρεται οριστικά, ότι δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Βέβαια το ίδιο είχε πει και μετά το Λονδίνο και είδαμε τι έγινε στο Ρίο. Ομως τότε, στο Τόκιο, οι πισίνες θα είναι γεμάτες από τέτοια παιδιά όπως ο Τζόζεφ Σκούλινγκ.

O 21χρονος αρκέστηκε να δηλώσει «εκστασιασμένος», στους πρώτους δημοσιογράφους που τον πλησίασαν για μια δήλωση.

Επειτα στη συνέντευξη Τύπου των νικητών, οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης πολιόρκησαν τον μέγα Φελπς για μια οριστική δήλωση σχετικά με την καριέρα του. «Ναι, είναι οριστικό, δεν θα ξανασυμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε. «Αλλά, ξέρετε, θα έπρεπε να κάνετε περισσότερες ερωτήσεις στον Τζο. Αυτός κέρδισε το χρυσό μετάλλιο»…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...