469
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο όπου διαμένουν πρόσφυγες στις Θερμοπύλες. Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική για το Προσφυγικό στην κυβέρνηση | Menelaos Myrillas / SOOC

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στη λάσπη της Ειδομένης ο ανθρωπισμός του Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2016, 21:37
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο όπου διαμένουν πρόσφυγες στις Θερμοπύλες. Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική για το Προσφυγικό στην κυβέρνηση
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στη λάσπη της Ειδομένης ο ανθρωπισμός του Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2016, 21:37

Για «ψεύτικο ανθρωπισμό που βούλιαξε στη λάσπη της Ειδομένης» κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι αν ο ανθρωπισμός που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, «τότε τέτοιος ανθρωπισμός να μας λείπει, δεν έχει σχέση με την αξιοπρέπεια και την πηγαία αλληλεγγύη του λαού».

Αν, από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας «ακροδεξιά», τότε αυτό προκαλεί στον αρχηγό της «θυμηδία». «Είναι ακροδεξιά η φύλαξη των συνόρων μας και η αποτροπή των παράτυπων μεταναστών», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, αντιτείνοντας στις αντίστοιχες κριτικές ότι το κόμμα του «και σε αυτό το θέμα είναι η φωνή της λογικής».

Για το Προσφυγικό το κόμμα του «έχει κάνει τα πάντα ώστε να διαμορφωθεί εθνική στρατηγική», όπως επεσήμανε ο ίδιος, εννοώντας ότι είχε επιμείνει ιδιαιτέρως ώστε να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 4 Μαρτίου, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Αντιθέτως, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει στρατηγική, σύμφωνα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι έχει επιδείξει «ανικανότητα» και «ανεπάρκεια» στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, ιδίως όσον αφορά στις παραχωρήσεις που ισχυροποιούν τη θέση της γειτονικής χώρας έναντι της Ευρώπης.

«Μέρα με την ημέρα που περνάει, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», είπε ο ίδιος, διασαφηνίζοντας για ακόμη μία φορά ότι η συγκρότηση μίας οικουμενικής κυβέρνησης είναι εκτός συζήτησης. Καθώς δεν εμπιστεύεται ούτε το κόμμα ούτε τα πρόσωπα που το απαρτίζουν, τόνισε ότι «αν ο κ. Τσίπρας αποχωρήσει ή απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε -όπως προβλέπει το Σύνταγμα- θα πάμε σε εκλογές στις οποίες θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Το πιστεύω ακράδαντα».

Και σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές το κόμμα του, ένα από τα πράγματα που δεσμεύτηκε εκ νέου ο κ. Μητσοτάκης είναι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015. «Το οφείλουμε σ’ ένα λαό, που εξαπατήθηκε και πληρώνει βαρύ τίμημα στη ζωή του από την ανικανότητα και την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα», εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι καταγγελίες της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, σε συνέχεια αντίστοιχων του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη παλαιότερα, δεν έχουν ουσιαστικά απαντηθεί απ’ τον κ. Τσίπρα.

Ερωτηθείς για τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έχει αναπτύξει ένα πολύ επικίνδυνο καρκίνωμα, που διαχέεται επιθετικά στις λειτουργίες του Κράτους, των ανεξάρτητων θεσμών, της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζοντας ότι αυτή η «εκτροπή» δεν θα συνεχιστεί. Οσον αφορά στην υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό,  ότι η αλήθεια θα λάμψει και η ευθύνη θα πληρωθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...