362
Ο Αλέξης Τσίπρας ως Τζόκερ: προφητική λεπτομέρεια από γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή», τον Νοέμβριο του 2018 | Δημήτρης Χαντζόπουλος / CreativeProtagon

Οταν δεν σου βγαίνει τίποτα τα κάνεις μπάχαλο με τον «Τζόκερ»

Μαρία Νταλιάνη Μαρία Νταλιάνη 21 Οκτωβρίου 2019, 22:09
Ο Αλέξης Τσίπρας ως Τζόκερ: προφητική λεπτομέρεια από γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή», τον Νοέμβριο του 2018
|Δημήτρης Χαντζόπουλος / CreativeProtagon

Οταν δεν σου βγαίνει τίποτα τα κάνεις μπάχαλο με τον «Τζόκερ»

Μαρία Νταλιάνη Μαρία Νταλιάνη 21 Οκτωβρίου 2019, 22:09

Καταιγιστικά τα γεγονότα γύρω από την παρουσία ανηλίκων στην ταινία «Joker». Κοιμηθήκαμε με έφοδο των ΕΚΑΜ σε κινηματογράφους και όταν ξυπνήσαμε τραβήξαμε τις κουρτίνες να σιγουρευτούμε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έβγαλε τα τανκς στους δρόμους και την αστυνομία με μεζούρες και ψαλίδια στο χέρι –άντε και κάτι να αφαιρεί τα τατουάζ γιατί αλλάζουν οι καιροί– προκειμένου να μετρήσει τα μίνι και να κουρέψει τους μαλλιάδες.

Πριν καλά καλά οι δημοσιογράφοι διασταυρώσουν τι ακριβώς έγινε, ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα, ένας πρώην Πρωθυπουργός, αφού πληροφόρησε πως ο ίδιος είδε την ταινία πριν από μια εβδομάδα έγραψε δημοσίως τα εξής: «Πού να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα “προοδευτική” κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει τη τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του ’60, ίσως και ακόμη πιο πίσω… Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Οχι παίζουμε».

Η εξέλιξη της είδησης άφησε αδιάφορο τον πρώην Πρωθυπουργό. Δεν υπήρξε εντολή του υπουργείου Πολιτισμού, ούτε εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις τόσο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όσο και από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας για τα γεγονότα. Υπήρξαν και δηλώσεις δύο υπαλλήλων του υπουργείου που φαίνεται ότι έλαβαν εντολή… μεταξύ τους να κάνουν ό,τι έκαναν.

Κι ενώ σιγά σιγά ξεκαθάριζε το τοπίο, ένας πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής ο Στέλιος Κούλογλου «διεθνοποιεί» το ζήτημα υποβάλλοντας ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο! Στην ερώτηση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είχα επισημάνει σε προηγούμενη ερώτηση μου, (“Επιστροφή σε εποχές σκοταδισμού”) τις πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα . Υποτίθεται ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ανηλίκους, αλλά συλλήψεις για κινηματογραφική ταινία είχαν να σημειωθούν από την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας».

Συνοψίζοντας: τα αντιπολιτευτικά αδιέξοδα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ορατά τοις πάσι. Αλλά ότι λόγω αυτών θα στρεφόταν τόσο σύντομα σε αυτό που διέπρεψε στο παρελθόν, δηλαδή στην μπαχαλοποίηση ενός θέματος τόσο ευαίσθητου γιατί ακουμπάει επί ανηλίκων, σχέσεων, εφηβείας κλπ. δεν το περιμέναμε. Φυσικά, όταν έχεις εργαλειοποιήσει στο παρελθόν τα 14χρονα, για ποιο λόγο να μην το ξανακάνεις;

Πόσο μάλλον όταν σε λίγες ημέρες έχει 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News