575
Ο Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης κατηγορεί ανοιχτά τον Γιώργο Τράγκα ότι έχει αναλάβει εργολαβικά τη σπίλωσή του | CreativeProtagon

Ο Τράγκας, το γαϊδούρι και το σαμάρι

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 5 Ιουλίου 2020, 22:35
Ο Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης κατηγορεί ανοιχτά τον Γιώργο Τράγκα ότι έχει αναλάβει εργολαβικά τη σπίλωσή του
|CreativeProtagon

Ο Τράγκας, το γαϊδούρι και το σαμάρι

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 5 Ιουλίου 2020, 22:35

Για όσους αποφεύγουν τον πολύ Τράγκα στη ζωή τους —υπάρχουν πολλοί και ποικίλοι λόγοι: ντεσιμπέλ, αισθητικής, ψυχικής υγιεινής, οικογενειακής γαλήνης κ.λπ.— η είδηση ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, έστειλε εξώδικο στον δημοσιογράφο-τηλεπαρουσιαστή-διαφημιστή μεθόδων εμφύτευσης μαλλιών, απειλώντας τον με προσφυγή στη Δικαιοσύνη αν δεν ανακαλέσει τα όσα τελευταία λέει και γράφει εναντίον του, αποτελεί μια έκπληξη.

Γιατί ο κ. Δημητριάδης, ένας «αφανής», αν και ιδιαίτερα καταλυτικός ρυθμιστής του πολύπλοκου και αποτελεσματικού μηχανισμού κυβερνητικής λειτουργίας, να βρεθεί στην ανάγκη να βγει στη δημόσια σφαίρα με μια σύγκρουση με έναν τοξικό δημοσιολογούντα όπως ο Γιώργος Τράγκας;

Η απορία είναι ακόμα μεγαλύτερη διότι, από τη μία μιλάμε για έναν χαμηλών τόνων τεχνοκράτη που εργάζεται κάτω από τα ραντάρ στο Μαξίμου και, από την άλλη, για τον γνωστό φωνακλά Γιώργο Τράγκα, που τώρα πια μάλιστα, στην όγδοη δεκαετία της ζωής του και εν μέσω πανδημίας, έχει «αναβαθμίσει» το ρεπερτόριο των κηρυγμάτων του: ο Γκέιτς και ο Σόρος πίσω από την υστερία με τον κορονοϊό και την καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων μας, ο Τσιόδρας και ο Μόσιαλος τρομάζουν τον κόσμο και καταστρέφουν την οικονομία, όλοι αυτοί είναι φίλοι των Μητσοτάκηδων, περισσότεροι πεθαίνουν από καρδιοπάθειες και άλλα τέτοια συνωμοσιολογικά, που ώρες ώρες κάνουν το Fox να μοιάζει με όαση επιστημοσύνης.

«Οι ψευδείς και συκοφαντικοί σας ισχυρισμοί για το πρόσωπό μου εκφεύγουν κατά πολύ της όποιας σκληρής δημοσιογραφικής κριτικής, την οποία και προσωπικά και ως εκ της θέσεως μου αποδέχομαι, αλλά πλέον προσβάλλουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, γεγονός το οποίο δεν μπορώ να ανεχθώ», ανέφερε στο εξώδικο ο κ. Δημητριάδης, που κατηγόρησε τον κ. Τράγκα ότι έχει αναλάβει εργολαβικά τη σπίλωσή του. Ήταν μια απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο τελευταίος για τον υποτιθέμενο «ρόλο» του κ. Δημητριάδη στην απομάκρυνσή του από δύο ΜΜΕ.

Δεν χρειάζεται να έχεις μελετήσει πολύ Τράγκα για να καταλάβεις τι μπορεί να λέει από δημοσιογραφικού άμβωνος. Από τις εποχές που χαρακτήριζε τον Κώστα Σημίτη «σαύρα», «κλέφτη», «πράκτορα», ή περιέγραφε τον Σόιμπλε ως «ένα ορίτζιναλ κράμα της ψυχολογίας των προγόνων του και του απύθμενου κόμπλεξ που είχε από την εποχή που έμεινε ανάπηρος», ο συγκεκριμένος θα ήθελε να αποτελεί μια ελληνική εκδοχή του Ρας Λίμπο, αλλά τον εμποδίζει το εκδοτικό του δαιμόνιο: αξέχαστες οι εποχές της «καλής» κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, όταν η εφημερίδα του, η «Χώρα», με 0,3% της κυκλοφορίας, έπαιρνε απίστευτα πολλαπλάσια κρατική διαφήμιση, σε βαθμό που να εμφανίζεται ως και πρώτη στις σχετικές λίστες.

Τελευταία, ο κ. Τράγκας διαμαρτύρεται επειδή διακόπηκαν τα συμβόλαιά του με δύο ΜΜΕ, από τις συχνότητες των οποίων εκφωνούσε το κήρυγμά του: από το κανάλι Action 24 και τον ραδιοσταθμό των «Παραπολιτικών». Και εδώ δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει πολύ Τράγκα για να καταλάβεις «τι συνέβη»: δεν φταίει αυτός με τα όσα λέει, αλλά το Μαξίμου που τον έχει βάλει, ισχυρίζεται, στο στόχαστρο. Και έτσι, χτυπάει το σαμάρι για να τα ακούσει ο γάιδαρος, για να πούμε και μια παροιμία από αυτές που τόσο του αρέσουν. Δύσκολο να ακουστεί πειστικά μια κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν η χώρα μνημονεύεται ως μοναδικό success story στον παγκόσμιο πόλεμο κατά του κορονοϊού και τώρα κάνει προσεκτικά και αποτελεσματικά βήματα για την επάνοδο στην κανονικότητα. Ενώ διάφορα υπονοούμενα για τον ανιψιό του, που είναι Γραμματέας του Πρωθυπουργού και ένα είδος ανθρώπου-ορχήστρα που αναλαμβάνει τις «δύσκολες αποστολές», ίσως να έχουν μια καλύτερη τύχη.

Άλλωστε, αν δεν πετύχει και η επίθεση στον κ. Δημητριάδη, υπάρχει και άλλος τρόπος: φταίνε ο Σόρος και ο Γκέιτς. Που, ναι, καλά το καταλάβατε, και αυτοί τα έχουν βάλει με τον Γιώργο Τράγκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News