241
Τα μέλη της Ιεράς Σύνοδου σε προσευχή. Προφανώς και για να περιοριστεί ο ιός... με προσευχή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο (κορονο)ιός της Εκκλησίας

Τα μέλη της Ιεράς Σύνοδου σε προσευχή. Προφανώς και για να περιοριστεί ο ιός... με προσευχή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο (κορονο)ιός της Εκκλησίας

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, είναι εκτός γραμμής, αφού με την ανακοίνωσή της λέει επί της ουσίας ότι ο ιός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία.

Επιπλέον, κάνει κατάχρηση εξουσίας με θύματα τους πιο ευάλωτους πιστούς, με μόνο στόχο να επιβεβαιώσει τη δύναμη και την εξουσία της στην κοινωνία.

Αγνοεί επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία, επικαλούμενη τα θεία. Γιατί δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: η Εκκλησία, με αφορμή τη συζήτηση για τη μετάδοση του ιού μέσω της μετάληψης, θέλει να επιβάλει και να ισχυροποιήσει τη θέση της. Είναι μια μάχη εξουσίας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, με την ατολμία της, η οποία προφανώς έχει να κάνει με τον φόβο της απέναντι στην Εκκλησία, κλείνει τα ΚΑΠΗ ως χώρο συγκέντρωσης ευπαθών ομάδων, αλλά δεν λέει τίποτα για τους χώρους στους οποίους συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός ευπαθών ατόμων – είναι ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, την ώρα που κατά τα άλλα διεξάγεται ένας αγώνας με τον χρόνο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Προσθέστε σε αυτό και επιστήμονες και πολιτικούς οι οποίοι χαϊδεύουν τους ψηφοφόρους, αγνοώντας τα επιστημονικά δεδομένα, και έχετε τη συνταγή για καταστροφή.

Κλείνω λέγοντας ότι με τη μεγάλη δύναμη έρχεται και η μεγάλη ευθύνη και, δυστυχώς, κανείς δεν φαίνεται να το λαμβάνει υπόψη του. Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας, οπότε όλοι οι παράγοντες πρέπει να δράσουν ανάλογα.


* Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης είναι νομικός, τέως αντιδήμαρχος Αθηναίων 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News