434
|

Νοvartis: O Aγγελής κατήγγειλε σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Λοβέρδου, Γεωργιάδη

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 17:20

Νοvartis: O Aγγελής κατήγγειλε σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Λοβέρδου, Γεωργιάδη

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 17:20

Σχέδιο προφυλάκισης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών Αδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου λίγο πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, κατήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, κατά την πολύωρη κατάθεσή του στον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση των καταγγελιών περί παρεμβάσεων κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Στη συμπληρωματική κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή, ο κ. Αγγελής φέρεται να μίλησε για οργανωμένο σχέδιο με στόχο τους κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδο, το οποίο και θα εκτελείτο παραμονές των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αγγελή, τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων προκύπτουν από συζητήσεις που είχε ο διαβόητος «Ρασπούτιν» (Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Για την αξιοπιστία μάλιστα της κατάθεσής του, ο εισαγγελικός λειτουργός δήλωσε πρόθυμος  να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τις δύο κυρίες. Εξέφρασε δε την απορία του στον κ. Ζαχαρή γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει η κυρία Δημητρίου στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας, δεδομένου όπως σημείωσε, ότι είναι σε γνώση της όλα όσα αναφέρει ο ίδιος στην κατάθεσή του.

Οσο για την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τής απέδωσε όχι απλά ανεπάρκεια, αλλά και δόλο

Μετά τις νέες αποκαλύψεις, ο αντεισαγγελέας Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης Αγγελή στη Βουλή.

«Χαρτοπόλεμος» μεταξύ Πειραιώς-Κουμουνδούρου

Οι ισχυρισμοί Αγγελή προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όχι με επίσημο τρόπο, αλλά μέσω «πηγών».

«Ο κ. Αγγελής «”ξέχασε” να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακίσεων (!) ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών», ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «στις δεκάδες αναφορές στον ‘Αρειο Πάγο, στις δύο καταθέσεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στις πολύωρες καταθέσεις του για τρεις ημέρες στην Προανακριτική Επιτροπή όπου απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα των μελών της ο κ. Αγγελής “ξέχασε” να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακίσεων (!) ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών. Η νέα του αποστολή διανθισμένη με εξωφρενικά μυθεύματα μήπως και ξεχαστεί το κυβερνητικό φιάσκο δεν πείθει δυστυχώς για αυτούς κανέναν.»

Στις «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ… απάντησαν «πηγές» της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι “πηγές του ΣΥΡΙΖΑ” έχουν τη μύγα και μυγιάζονται…Τελευταίο ‘τσίμπημα’ οι πληροφορίες από τη νέα κατάθεση Αγγελή. Όλα όσα συγκλονιστικά καταγγέλλονται παραπέμπουν σε ένα παρακράτος που εκτελούσε ένα οργανωμένο σχέδιο για την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Θεσμοί της Δημοκρατίας όμως είναι πιο ισχυροί. Και κάθε μέρα φωτίζουν πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...