270
Η Θεσσαλονίκη περιμένει το πέρασμα του χιονιά... | SOOC

Οταν πιστεύεις ότι δουλεύεις τους πάντες

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 22 Φεβρουαρίου 2019, 21:34
Η Θεσσαλονίκη περιμένει το πέρασμα του χιονιά...
|SOOC

Οταν πιστεύεις ότι δουλεύεις τους πάντες

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 22 Φεβρουαρίου 2019, 21:34

Εγινε κι αυτό! Το μεσημέρι της Παρασκευής, κι ενόψει της κακοκαιρίας και του χιονιά που περιμένουμε, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Τι λέτε να λέει στην επιστολή αυτή; Να διαβεβαιώνει για την υπηρεσιακή επάρκεια; Να καθησυχάζει ότι έχει σχέδιο; Να εξηγεί ότι όλο το προσωπικό είναι στις θέσεις τους και τα λεωφορεία σε άριστη κατάσταση;

Τίποτε από τα παραπάνω. Στην επιστολή που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης, συστήνει στους δήμους να καθαρίσουν τις στάσεις «προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστα (sic) προβλήματα»! Λες και τα προβλήματα είναι ποτέ ευχάριστα…

Αλλά και τι να άλλο να πει ο κ. Παναγιωτίδης; Δεν του έφτασε το ρεζιλίκι της 5ης Ιανουαρίου 2019, όταν τα λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν λόγω χιονιού κι αναγκάστηκε άρον άρον να τα βγάλει έξω το μεσημέρι κατόπιν γενικής και πάνδημης κατακραυγής. Το σχέδιο του κρατικοποιημένου (από τον Αύγουστο του 2017) Οργανισμού για έκτακτες καιρικές συνθήκες βρίσκεται στα συρτάρια. Δεν υπήρξε ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Παρασκευή 20.00) η παραμικρή επιστράτευση του προσωπικού, καμιά προετοιμασία για να μπουν αλυσίδες στα λεωφορεία, ούτε καν μέριμνα για να κυκλοφορήσουν κάποια (περίπου 10) που είναι κατάλληλα για πιο ακραίες από τις συνήθεις συνθήκες. Η δικαιολογία που πρόβαλαν οι ιθύνοντες (για να μείνουν αδρανείς) είναι «θα χιονίσει μετά τις 8 το πρωί, οπότε θα το λιώσουμε εμείς το χιόνι με τα λεωφορεία που θα κυκλοφορούν».

Ακόμη κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά πόσο δύσκολες θα είναι οι συνθήκες το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε όμως όλοι με σιγουριά, ότι κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να δουλεύουν τους πάντες χωρίς κόστος.

Μέγα λάθος τους.