385
Οι πολίτες που συμμετέχουν στις τελευταίες κινητοποιήσεις ασφαλώς και ανήκουν στο συντηρητικό φάσμα, ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα μία μεγάλη, σιωπηρή πλειοψηφία, έχει ενοχληθεί | INTIMENEWS

Ε, δεν είναι όλοι ακροδεξιοί!

Οι πολίτες που συμμετέχουν στις τελευταίες κινητοποιήσεις ασφαλώς και ανήκουν στο συντηρητικό φάσμα, ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα μία μεγάλη, σιωπηρή πλειοψηφία, έχει ενοχληθεί
|INTIMENEWS

Ε, δεν είναι όλοι ακροδεξιοί!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει αρκετούς βουλευτές από τη Λάρισα και πάνω. Είναι προφανές ότι κανένας τους δεν διαθέτει καλή πρόσβαση στο Μαξίμου. Διότι, δεν μπορεί, έστω με έναν άνθρωπό από τη Βόρεια Ελλάδα να διατηρούσαν στοιχειώδη επαφή, θα καταλάβαιναν ότι η διαχείριση του Μακεδονικού στην κοινή γνώμη είναι, τουλάχιστον, προβληματική.

Η κυβέρνηση, κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος, έκανε μία λειτουργική και βιώσιμη συμφωνία που απαλλάσσει τη χώρα από ιστορική εκκρεμότητα. Ωστόσο όχι μόνο δεν τη διαχειρίστηκε σωστά, φαίνεται ότι πυροβόλησε και τα πόδια της.

Στόχος της κυβέρνησης ήταν να κάνει τη συμφωνία, προκαλώντας ταυτόχρονα ρήγματα στη Νέα Δημοκρατία. Όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία, πήρε έναν κουβά μαύρη μπογιά και άρχισε να τους βάφει όλους ακροδεξιούς. Όλους ανεξαιρέτως. Τους γραφικούς Μακεδονομάχους, τα delivery boys της Ρωσίας, τους απλούς ανθρώπους που βγήκαν στον δρόμο να διαμαρτυρηθούν, έστω και αν η μεγαφωνική εγκατάσταση πληρώθηκε με ρούβλια.

Αυτό ήταν το πρώτο λάθος. Αγνόησε το θυμικό των πολλών, των απλών ανθρώπων που αισθάνθηκαν να προσβάλλεται το πατριωτικό τους συναίσθημα ή να πλήττεται σφόδρα ο τοπικιστικός εγωισμός τους. Αυτά τα αντανακλαστικά εκδηλώθηκαν σε όλο το πλάτος του πολιτικού φάσματος, κυρίως βέβαια από το Κέντρο και δεξιότερα. Ωστόσο όσοι γνωρίζουν τα της Βόρειας Ελλάδας, θα συμφωνήσουν ότι η ενόχληση για τη συμφωνία απαντάται και σε ένα σεβαστό ποσοστό από το ακροατήριο της Αριστεράς. Και φυσικά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και οι συσχετισμοί, η κυβέρνηση δεν επρόκειτο να λάβει χείρα βοηθείας από την αντιπολίτευση προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Το δεύτερο λάθος ήρθε ως φυσικό επακόλουθο του πρώτου. Το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ προσέδωσαν ιδεολογικό χαρακτήρα στην αντιμετώπιση του θέματος. Δεν συμφωνείς με τη λύση; Ελέγχεσαι ως ακροδεξιός. Φασίστας για το twitter. To Μακεδονικό πήρε κεντρική θέση στο τραπέζι μίας πολιτικής αντιπαράθεσης που εξελίσσεται με αφελείς διαζεύξεις και διχαστικούς όρους. «Αν δεν είσαι με την κυβέρνηση, είσαι με τη συντήρηση». Αυτό ουσιαστικά λένε και πρωτοβουλίες όπως η συγκέντρωση των 320 υπογραφών -μείον τρεις που δεν υπέγραψαν ποτέ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για μονοψήφια σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Πρόβλημα τους. Το δικό μας πρόβλημα βρίσκεται στα διχαστικά ερείσματα που καλλιεργούνται, στην ακροδεξιά μομφή προς μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας που αντιδρούν στη συμφωνία. Η κυβέρνηση και ο κύκλος επιρροής της καλύτερα να σωπάσουν. Να αφήσουν το θέμα να το σκεπάσει η ζέστη και να δώσουν χρόνο σε αυτούς που αντιδρούν, μήπως και καταλάβουν ότι πολεμούν μία εθνικά ωφέλιμη συμφωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News