428
Στη Βουλή το 2009: Καραμανλής, Αντώναρος και Παπαθανασίου. Μια ομάδα μέσα στη ΝΔ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Με ποιον είναι οι Καραμανλικοί;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 10 Φεβρουαρίου 2018, 21:48
Στη Βουλή το 2009: Καραμανλής, Αντώναρος και Παπαθανασίου. Μια ομάδα μέσα στη ΝΔ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Με ποιον είναι οι Καραμανλικοί;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 10 Φεβρουαρίου 2018, 21:48

Με το που άνοιξε στην δημόσια συζήτηση η υπόθεση Novartis, πολλά και ενδιαφέροντα συνέβησαν.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι ενθουσιάστηκαν, θεώρησαν περίπου ότι έχουν διαλύσει το πολιτικό σύμπαν και ότι παίζουν πλέον μόνοι στο γήπεδο και με κενό τέρμα.

Και από την άλλη πλευρά, στη ΝΔ άρχισαν πάλι να ανθίζουν όλα τα μπουμπούκια. Κυρίως δε εκείνα του καραμανλικού μπαξέ.

Ενας πρώην υπουργός, αρμόδιος κατά την επίμαχη περίοδο, αλλά εκτός δικογραφίας, ο Γιώργος Βλάχος, εμφανίστηκε και ζήτησε την παραίτηση του αντιπροέδρου του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη. Συνεργάτης στενός του Καραμανλή ο κ. Βλάχος, ήταν ένας από εκείνους που άθελά (;) του έσπευσε να ταυτιστεί με την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση κατά του Αδωνι.

Ηταν όμως κάπως κόσμιος και πέρασε απλώς ως μία καταγεγραμμένη δήλωση η παρέμβασή του.

Πολύ πιο φουριόζος ήταν ένας άλλος από τους καραμανλικούς δορυφόρους, ο Βαγγέλης Αντώναρος.

Τις τελευταίες ημέρες εμφάνισε μία υπερδραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα, με αιχμές και επιθέσεις κατά του κ. Γεωργιάδη, με αποκορύφωμα αυτήν την τελευταία του Σαββάτου.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Αντώναρος χαρακτηρίζει, χωρίς να τον κατονομάζει, τον Αδωνι «σεξιστή», «μουσαφίρη», λέει ότι «λεκιάζει την παράταξη» και καταλήγει με το πομπώδες: «Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνετσι πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πρωτοβουλίες. Και πέταξε τον κ. Αντώναρο έξω από την ΝΔ.

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος», αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ το Σάββατο το βράδυ.

Είναι προφανές ότι με την υπόθεση Novartis πολλοί από τους Καραμανλικούς «είδαν φως». Θεώρησαν ότι έπειτα από το ξέπλυμα διαρκείας που τους έχει εξασφαλίσει ο Αλ. Τσίπρας για τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια, τώρα παρουσιάστηκε η ευκαιρία για το οριστικό και μεγάλο ξέπλυμα. Αυτοί δεν έχουν καμία εμπλοκή σε σκάνδαλα, άλλοι είναι, οι «μουσαφίρηδες», που χαλάνε τη σούπα και σπιλώνουν την παράταξη.

Φαίνεται ότι θεώρησαν – κάποιοι τουλάχιστον – και ότι ήταν η κατάλληλη ώρα να αρχίσει το αντάρτικο κατά του Κυριάκου. Και ότι πλησιάζει η στιγμή, όπου θα φωνάξουν ξανά: «ήλθε η ώρα του Καραμανλή».

Ο κ. Αντώναρος ήταν ο πλέον ενθουσιώδης σε αυτήν την διαδικασία και η φόρα του κόπηκε γρήγορα. Είναι ένα από τα εύκολα θύματα, όμως η διαγραφή του σαφώς και δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει να του κάνουν τώρα την ΝΔ παιδική χαρά. Τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο είναι.

Από εδώ και πέρα θα φανούν και θα κριθούν πολλά. Και σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, κατά κύριον λόγο το εξής ένα: στον πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τα φέουδα της ΝΔ θα κληθούν να επιλέξουν στρατόπεδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News