333
Η καινούργια Ferrari Roma εκφράζει την έννοια της «dolce vita» | Ferrari

Με αέρα… ντόλτσε βίτα η εκθαμβωτική Ferrari Roma

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 21:05
Η καινούργια Ferrari Roma εκφράζει την έννοια της «dolce vita»
|Ferrari

Με αέρα… ντόλτσε βίτα η εκθαμβωτική Ferrari Roma

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 21:05

Το νέο της μοντέλο, ένα ολοκαίνουργιο σπορ coupe 2+2 θέσεων που έχει λάβει το όνομά του από την Αιώνια Πόλη, παρουσίασε η φημισμένη ιταλική φίρμα.

Η καινούργια Ferrari Roma εκφράζει την έννοια «dolce vita», δηλαδή τη γλυκιά, ανέμελη, ευχάριστη και πολυτελή ζωή.

Όπως υποστηρίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τον τρόπο ζωής που χαρακτήριζε την ιταλική πρωτεύουσα τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Το grand tourer βασίζεται στην προγενέστερη Portofino, τροφοδοτείται από τον V8 3.9 twin turbo κινητήρα απόδοσης 620 ίππων και 760 Nm ροπής.

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα, τα 200 σε 9,3 δευτ. και η βελόνα του κοντέρ σταματά στα 320 χλμ./ώρα.

Το βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.472 κιλά, το μήκος φθάνει τα 4.656 χλστ., το πλάτος τα 1.974 χλστ. και το ύψος τα 1.301 χλστ.

Σε ό,τι αφορά στο μεταξόνιό της φτάνει τα 2.670 mm.

Η κίνηση μεταδίδεται με τη συμβολή ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη -και χωρίς την παρεμβολή των σύνθετων ηλεκτρονικών βοηθημάτων του αυτοκινήτου- στους πίσω τροχούς.

Το εσωτερικό διαφοροποιείται σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας.

Η κεντρική κονσόλα είναι πιο ψηλή και λεπτή, η οθόνη αφής έχει κάθετη διάταξη, μπροστά από τον συνοδηγό υπάρχει μία ακόμη μικρότερη οθόνη, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό.

Το πέμπτο κατά σειρά νέο μοντέλο από το Maranello μέσα στο 2019 μετά από τις F8 Tributo, SF90 Stradale, F8 Spider και 812 GTS, ίσως αποτελεί ένα «άνοιγμα» στην κατηγορία των sportscars, σε μια απόπειρα να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες εκδόσεις των Aston Martin Vantage, Porsche 911 και Mercedes-AMG GT.

Η Ferrari δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για την τιμή της Roma η οποία πάντως αναμένεται να βρίσκεται κοντά σε αυτήν της συγγενικής Portofino.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη Ferrari Roma και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...