235
|

Εγραψαν μέσο όρο 3 ή 4 και «πέτυχαν» – και μπορεί να πάρουν πτυχίο ΑΕΙ!

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 09:07

Εγραψαν μέσο όρο 3 ή 4 και «πέτυχαν» – και μπορεί να πάρουν πτυχίο ΑΕΙ!

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 09:07

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ και οι ανακοίνωση των βάσεων ανέδειξε τους άριστους, ανέδειξε θαυμάσιες ιστορίες θέλησης (όπως της 38χρονης που πέρασε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης), αλλά ανέδειξε και την κραυγαλέα υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία συντελείται υπό την ανοχή, αν όχι την ενθάρρυνση, του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Ο άνθρωπος που «πανεπιστημιοποίησε» ΤΕΙ δια συγχωνεύσεων βλέπει τώρα μαθητές που έγραψαν 3 (!) να μπαίνουν σε σχολές!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ηπείρου στο οποίο εισήχθησαν φοιτητές με 3.034 μόρια.

Στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η βάση του τμήματος ήταν 3.072 μόρια, ενώ σε αυτό του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με 4.064.

Λίγο πιο… δύσκολη ήταν η εισαγωγή στο τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος – Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων καθώς οι υποψήφιοι εκεί μπήκαν με 4.738 μόρια.

Ειδικοί στα της Παιδείας παρατηρούν πως δεν αποκλείεται όσοι μπήκαν σε σχολές με μέσο όρο 3 και 4… να δουν τον εαυτό τους να φοιτά κάποια στιγμή σε ΑΕΙ.

Κι αυτό γιατί υπάρχει πιθανότητα σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργού Παιδείας, κάποια ΤΕΙ να μετατραπούν σε πανεπιστήμια μετά τις συνενώσεις που θα προκύψουν με ΑΕΙ (ο δρόμος έχει ανοίξει άλλωστε με το περίφημο «Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής» που προέκυψε από την ένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά).

Σε μια άλλη στρέβλωση του συστήματος, η αύξηση των θέσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είχε ως αποτέλεσμα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας υποψήφιος που έγραψε 4!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...