222
Στιγμιότυπο από την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο υπ. Εξωτερικών | Liveleak

Ο Ρουβίκωνας κάνει… νέες βόλτες στο υπουργείο Εξωτερικών [video]

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 08:05
Στιγμιότυπο από την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο υπ. Εξωτερικών
|Liveleak

Ο Ρουβίκωνας κάνει… νέες βόλτες στο υπουργείο Εξωτερικών [video]

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 08:05

Επιλέγοντας για μια ακόμη φορά έναν (υποτίθεται) καλά φυλασσόμενο χώρο, λίγα μέτρα από τη Βουλή, ο Ρουβίκωνας εξέθεσε και πάλι την ΕΛ.ΑΣ., εισβάλλοντας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα, εισέβαλαν ανενόχλητα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εξωτερικού πηδώντας μία καγκελόπορτα.

Τα δύο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας τα οποία διακρίνονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στo Indymedia μπήκαν στο προαύλιο του υπουργείου και χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς άφησαν μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και φωτογραφίες νεκρών. Επειτα, ως συνήθως, αποχώρησαν σαν… κύριοι.

Να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή, στην καρδιά της πρωτεύουσας, αποτελεί αγαπημένο πεδίο δράσης του Ρουβίκωνα. Τον περασμένο Απρίλιο μέλη της οργάνωσης είχαν επιτεθεί στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας που βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση αφήνοντας μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο “επεισόδιο” της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις Η.Π.Α»  αναφέρει ο Ρουβίκωνας.

Σε μια πρώτη αντίδραση από την αντιπολίτευση για τη νέα αυτή καταδρομική επιχείρηση του Ρουβίκωνα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σχολίασε μέσω twitter:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...