252
Ο Δημήτρης Μουδατσάκης είναι σε κάθε περίπτωση η προσωποποίηση της δύναμης της θέλησης | CretaLive

«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω» – ένας 84χρονος Κρητικός μεταξύ των εισακτέων

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 08:38
Ο Δημήτρης Μουδατσάκης είναι σε κάθε περίπτωση η προσωποποίηση της δύναμης της θέλησης
|CretaLive

«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω» – ένας 84χρονος Κρητικός μεταξύ των εισακτέων

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 08:38

Ποτέ δεν είναι αργά. Ενας 84χρονος Κρητικός, ο Δημήτρης Μουδατσάκης συγκαταλέγεται μεταξύ των επιτυχόντων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, όπως τουλάχιστον αναφέρει το CretaLive το οποίο ανέδειξε την ιστορία του: Ο Δημήτρης Μουδατσάκης συνταξιοδοτήθηκε πριν 18 χρόνια και τότε πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία· τώρα είναι μεταξύ των εισακτέων στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω. Εβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ηθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα», είχε πει πριν λίγο καιρό στο  Cretalive o Δημήτρης Μουδατσάκης που ζει στο Ηράκλειο.

Στο σχετικό γλαφυρό ρεπορτάζ αναφέρεται: Στο μεσοδιάστημα, ενόσω δηλαδή ασχολούνταν με τη βιβλιοδεσία και την τυπογραφία, ο πάντοτε φιλομαθής Δημήτρης Μουδατσάκης (το μαρτυρά και η πλούσια βιβλιοθήκη του) πού τον έχανες πού τον έβρισκες, είτε θα διάβαζε κάποιο βιβλίο, είτε θα κρατούσε σημειώσεις για μερικά απ’ τα πονήματα που εξέδωσε… Πάντα ωστόσο ήταν σωστός νοικοκυραίος, φροντίζοντας για την οικογένειά του «Διάβαζα πάντα. Κάθε Σάββατο, όταν πληρώναμε το προσωπικό, εγώ πήγαινα κι αγόραζα ένα βιβλίο, το οποίο το διάβαζα κατευθείαν!»

Οσο για τις σπουδές του στο Ρέθυμνο, είχε δηλώσει: «Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ. Είναι λίγο δύσκολο να πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Έχω και τη σύζυγο εδώ. Πρέπει να δω και με το πρόγραμμα τι θα γίνει».

Ο ίδιος ο Δημήτρης Μουδατσάκης ανήρτησε στο facebook την επιτυχία του.

Αργότερα πάντως, η ανάρτηση κατέβηκε από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...