700
H ιδέα ήταν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι δίπλα σε κάποιον ή κάποιους που κάνουν έρωτα. Και πέτυχε... | Dipsea

Το πρώτο ερωτικό podcast έχει πελάτες κυρίως γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 10:40
H ιδέα ήταν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι δίπλα σε κάποιον ή κάποιους που κάνουν έρωτα. Και πέτυχε...
|Dipsea

Το πρώτο ερωτικό podcast έχει πελάτες κυρίως γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 10:40

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει το podcast είναι ότι μπορείς να το ακούσεις οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Ο διπλανός σου δεν πρόκειται να δει κάτι στην οθόνη σου. Ούτε να ακούσει ό,τι ακούς. Η ιδιωτικότητα και η απομόνωση που προσφέρει είναι απόλυτες. Πάνω σε αυτήν την ιδέα, η εταιρεία Dipsea, δημιούργησε ό,τι πιο προσωπικό. Ερωτικές ιστορίες.

Δεν είναι απλώς περιγραφές… Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «το podcast βάζει τη φαντασία σας να δουλέψει». Πώς το καταφέρνει; Με τον τρόπο που είναι γραμμένα τα σενάρια των περιγραφών. Αυτό που γίνεται από «δόλο», είναι να δημιουργούνται ασαφείς περιγραφές. Δηλαδή δεν θα αναλυθούν ακριβώς χαρακτηριστικά στα χέρια κάποιας γυναίκες, αλλά θα αναφερθεί ότι το «δέρμα είναι απαλό και τα δάχτυλα μακριά και περιποιημένα». Ετσι, αφήνουν τη φαντασία του ακροατή να δομήσει ακριβώς την υπόλοιπη εικόνα όπως θα ήθελε ο ίδιος να είναι.

Η ιδέα της Τζίνα Γκουτιέρεζ και των συνεργατών της, ξεκίνησε τη στιγμή που συνειδητοποίησαν το κενό σε μία αγορά 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. «Γιατί η πορνογραφία να είναι μόνο οπτική ή οπτικοακουστική, αφού οι καυτές τηλεφωνικές γραμμές είναι μόνο ακουστικές; Και αφού υπάρχει η τεχνολογία, γιατί να μην καλύψουμε εμείς αυτό το κενό», λέει η ίδια στον Guardian. «Μπορεί η εικόνα να μάς δίνει πλούσιο περιεχόμενο, όμως ο ήχος κάνει το μυαλό μας να λειτουργεί περισσότερο», σκέφτηκε η ομάδα και τα μέλη της προχώρησαν ένα βήμα ακόμη προς την υλοποίηση της ιδέας.

Εμπόριο με ήχους του έρωτα

Η Dipsea ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και ήδη στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της υπάρχουν 120 ερωτικά διηγήματα, το καθένα διάρκειας μεταξύ επτά και 15 λεπτών. Και φυσικά με πολλές και διαφορετικές αφηγήσεις και θέματα. Από πρώην εραστές που συναντώνται τυχαία στο βαγόνι ενός τρένου και κάνουν παθιασμένο έρωτα, μέχρι δύο άγνωστους που γνωρίζονται στο αεροδρόμιο και ξεκινούν ένα ερωτικό ταξίδι στις… τουαλέτες, πριν μπουν στο αεροπλάνο. Ακόμη και φίλους ζευγαριών που ξαφνικά αισθάνονται έλξη και κάνουν τρίο ολόκληρη τη νύχτα.

Το podcast προς το παρόν είναι μόνο στα αγγλικά (Dipsea)

Οι ερωτικές αφηγήσεις έχουν ακόμη ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα βίντεο ωμού σεξ. Οι χαρακτήρες ακούγονται σαν να έχουν βαθιά συναισθήματα και να χάνονται μέσα στον έρωτά τους, κάτι που διεγείρει τη φαντασία, αλλά δεν έχουν τα φυσικά χαρακτηριστικά που είναι συνήθη στα ρομαντικά μυθιστορήματα. Είναι δηλαδή κάτι μεταξύ πορνό ταινίας και ερωτικής νουβέλας.

«Εχουμε επιλέξει να επικεντρώνουμε την αφήγηση στην προσωπική δυναμική, παρά στα φυσικά προσόντα. Και είναι πραγματικά σαν να βρίσκεστε δίπλα σε αυτούς που κάνουν έρωτα, να τους ακούτε και να τους βλέπεται, αλλά αυτοί να μην γνωρίζουν ότι είστε εκεί. Αν θα συμμετέχετε είναι δικό σας θέμα», σχολιάζει η Νένα Τζόνερ, σεξολόγος από το Οκλαντ της Καλιφόρνιας.

Ενα ακόμη βασικό συστατικό της επιτυχίας, εκτός από την ιδέα και το σενάριο, είναι η απόδοση του ηθοποιού που αφηγείται και η ικανότητά του να δημιουργεί «ιδέες και προσδοκίες στο μυαλό του ακροατή», συμπληρώνει.

Και μπορεί όλα να ακούγονται ευχάριστα, όμως υπάρχουν και αρκετές δυσκολίες… Μία από τις πιο σοβαρές είναι ο τρόπος που θα ακουστεί φυσικό το βογκητό του σεξ, καθώς κάτι που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο μίας μαγικής αίσθησης, τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να το μιμηθούμε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότερες ιαχές στις ταινίες πορνό είναι εντελώς ψεύτικες και φυσικά είναι πάντα ντουμπλαρισμένες.

Απούσης της εικόνας βέβαια, πρέπει και άλλοι θόρυβοι και ήχοι να φαντάζουν πραγματικοί, όπως για παράδειγμα το πώς ακούγεται όταν μπαίνει το προφυλακτικό. Αν είναι η ένταση πολύ υψηλή, τότε θα ακούγεται σαν ψεύτικο, αν είναι πολύ χαμηλή, τότε δεν θα ακούγεται καθόλου. Και η προώθηση του ασφαλούς σεξ είναι από τις βασικές αρχές της εταιρείας. Ακόμη και στα απαλά φιλιά, θα πρέπει να ακούγεται ο ήχος από τα χείλη που ενώνονται, πάλλονται και ξεκολλάνε, που είναι επίσης δύσκολο.

Στόχος οι γυναίκες

Αν και δεν ήταν στα αρχικά πλάνα της εταιρείας, η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είναι γυναίκες. Οι άντρες αποτελούν μόνο το 15% – 20%. Αυτό βέβαια προέκυψε και λόγω του στυλ της περιγραφής, όπως κατάλαβαν αργότερα οι υπεύθυνοι.

Τους άντρες τους ενδιαφέρει περισσότερο η κορύφωση, ενώ στο podcast η διαδικασία ολόκληρη είναι ένα ερωτικό ταξίδι και η κορύφωση απλώς ένα μέρος της. Τις γυναίκες τις ενδιαφέρει ολόκληρη η διαδικασία και ως εκ τούτου, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3