357
| .

Ασυνόδευτα ανήλικα βρήκαν το νέο τους σπίτι από το Ιδρυμα Μποδοσάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 14:19

Ασυνόδευτα ανήλικα βρήκαν το νέο τους σπίτι από το Ιδρυμα Μποδοσάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 14:19

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνει τα πρώτα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ΄Giving for Greece’ και του θεματικού προγράμματος για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών – προσφύγων που φθάνουν ή βρίσκονται στην Ελλάδα μόνα τους. Μέσα σε έξι μήνες από την ανακοίνωση του προγράμματος, με τη συνεισφορά δωρητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Ίδρυμα θα στηρίξει άμεσα 321 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά.

Ειδικότερα, μέσω της πρωτοβουλίας «Giving for Greece», θα λειτουργήσουν δυο νέοι ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, θα στηριχθούν έξι υφιστάμενες δομές φιλοξενίας και 30 ανάδοχες οικογένειες, που θα φιλοξενήσουν προσωρινά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο πρώτος νέος ξενώνα, χωρητικότητας 16 παιδιών, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, έχει ήδη ανακαινισθεί και υποδέχεται ασυνόδευτα αγόρια ηλικίας 12 – 15 ετών. Την λειτουργία του ξενώνα έχει αναλάβει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘Ιατρική Παρέμβαση’ .

Σύντομα θα είναι έτοιμος και ο δεύτερος νέος ξενώνας, επίσης στην Αθήνα, χωρητικότητας 30 παιδιών, την λειτουργία του οποίου θα αναλάβει η ΜΚΟ Praksis.

Επιπλέον, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Praksis και ΑΡΣΙΣ θα συνεχίσουν την λειτουργία έξι υφιστάμενων δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘Γιατροί του Κόσμου’ θα λάβει επιχορήγηση για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών στην Παιανία, ενώ μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ‘ΜΕΤΑδραση’ θα στηριχθούν οικονομικά 30 ανάδοχες οικογένειες, οι οποίες θα φιλοξενήσουν προσωρινά ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης για τα παιδιά αυτά.

«Είναι επείγον να βρεθεί στέγη για όλα τα ασυνόδευτα παιδιά που φθάνουν στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τις απαραίτητες υπηρεσίες προστασίας, υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης», δηλώνει η κυρία Σοφία Κουβελάκη, διαχειρίστρια του θεματικού προγράμματος για τα ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες. «Πρέπει να δημιουργήσουμε το πλαίσιο που θα επιτρέψει σε αυτά τα παιδιά να ξαναγίνουν αυτό που είναι, να ξαναγίνουν παιδιά».

Η Σοφία Κουβελάκη θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος για τα ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες στο πλαίσιο του Concordia Summit 2016, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη μεταξύ 19 και 21 Σεπτεμβρίου 2016, παράλληλα με τη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, με κεντρικό στόχο να κινητοποιήσει τους πλέον επιφανείς ηγέτες κυβερνήσεων, εταιριών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων για τη δημιουργία συνεργασιών και δράσεων με άμεσο, αποτελεσματικό αντίκτυπο για την προστασία και την κοινωνική ένταξη των ασυνόδευτων ανήλικων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News