284
Και όμως, μπορεί να υπάρξει νέος Μέσι... | REUTERS/Juan Medina

«Μπορούμε να κλωνοποιήσουμε τον Μέσι» λέει ισπανός γενετιστής

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 18:20
Και όμως, μπορεί να υπάρξει νέος Μέσι...
|REUTERS/Juan Medina

«Μπορούμε να κλωνοποιήσουμε τον Μέσι» λέει ισπανός γενετιστής

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 18:20

Οσα εξωπραγματικά έκανε -για μια ακόμη φορά- ο Λιονέλ Μέσι απέναντι στην Ρεάλ Μπέτις το βράδυ της Κυριακής, προκάλεσαν και πάλι συζητήσεις επί συζητήσεων σε όλον τον πλανήτη. Αλήθεια τι θα γίνει όταν αυτός ο αρτίστας του ποδοσφαίρου αποφασίσει να μην πατήσει ξανά το χορτάρι; Μπορεί να υπάρξει επόμενος Μέσι και αν ναι, σε πόσα χρόνια;

Σε αυτό το τελευταίο ερώτημα, υπάρχει και μία απάντηση βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του γενετιστή, Αρκάντι Ναβάρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SER Catalunya», η επιστήμη είναι ικανή να κάνει ένα μεγάλο δώρο στους λάτρεις της στρογγυλής θεάς.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος επιστήμονας ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιτύχει κλωνοποίηση του Λιονέλ Μέσι: «Θα μπορούσαμε να έχουμε έναν παίκτη παρόμοιο με τον Μέσι. Είμαστε σε θέση να τον κλωνοποιήσουμε με τις μεθόδους μας και να πάρουμε κάτι που να μοιάζει με δίδυμο του».

Κάπως έτσι, τόνισε, θα μπορούσαν να τον θαυμάσουν και οι επόμενες γενιές: «Θα ήταν σαν να γεννιόνταν δίδυμα και να κρατούσαμε το ένα παιδί παγωμένο σε θάλαμο. Μετά από 20 ή 30 χρόνια θα τον επιστρέφαμε στη ζωή την σωστή στιγμή. Αν όλα πήγαιναν καλά, θα ήταν ο ίδιος».

Ωστόσο, ο γενετιστής ανέφερε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι σίγουρα, αφού η ικανότητα του Μέσι στους αγωνιστικούς χώρους βασίζεται σε δύο παραμέτρους: «Αυτό το άτομο που θα δημιουργήσουμε μπορεί να έχει τις ίδιες δυνατότητες, όπως ο Μέσι, αλλά οι ικανότητες του ποδοσφαιριστή βασίζονται σε δύο παραμέτρους. Υπάρχει το καθαρά γενετικό επίπεδο και το άλλο είναι το εκπαιδευτικό, το περιστασιακό και το περιβαλλοντικό. Αυτό που κάνει η γενετική είναι να δίνει την δυνατότητα, όπως στην περίπτωση του Μέσι. Το αν ο κλώνος θα φθάσει στο ίδιο επίπεδο, εξαρτάται από τις συνθήκες και τι συμβαίνει γύρω του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News