345
|

Στην πρίζα το πρώτο ηλεκτρικό της Mercedes-Benz από τον Ζέτσε με το μπλουτζίν!

Νίκος Λιβανός Νίκος Λιβανός 5 Σεπτεμβρίου 2018, 14:22

Στην πρίζα το πρώτο ηλεκτρικό της Mercedes-Benz από τον Ζέτσε με το μπλουτζίν!

Νίκος Λιβανός Νίκος Λιβανός 5 Σεπτεμβρίου 2018, 14:22

H Mercedes-Benz, χωρίς πολλές περικοκλάδες, αλλά, εστιάζοντας στην ουσία, παρουσίασε χθες το βράδυ, στην Στοκχόλμη,  ένα μοντέλο που χαράζει για την γερμανική φίρμα – και αλλάζει – τον συνολικό τρόπο μετακίνησης που θα δούμε να συντελείται στους ευρωπαϊκούς δρόμους κυρίως την επόμενη δεκαετία, μέσω της ηλεκτροκίνησης και την αυτόνομης οδήγησης, που τρέχει με γοργούς ρυθμούς.

Είναι το νέο Mercedes-Benz EQC, ένα ιδιαίτερα εκκεντρικό σε εμφάνιση μοντέλο, και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα δούμε στις αντιπροσωπείες της φίρμας τους πρώτους μήνες του 2019.

Η παρουσίαση του πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από τον τούρκικης καταγωγής, διευθύνων σύμβουλο της Daimler, Ντίτερ Ζέτσε, που για ακόμη μια φορά εξέπληξε τους παρευρισκόμενους με την απλή ενδυματολογική του επιλογή, φορώντας ένα μπλουτζίν. Ο λιτοδίαιτος επικεφαλής της φίρμας εστίασε την προσοχή του στο φρέσκο μέλος του γερμανικού αστεριού, την EQ, που θα εκπροσωπεί την νεοσύστατη σειρά ηλεκτρικών μοντέλων που θα δούμε από το στρατηγείο της Στουτγάρδης στο εγγύς μέλλον. Συγκεκριμένα, το EQC αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, και σε άλλες κατηγορίες. Όλα τα μοντέλα θα κινούνται 100% από ηλεκτροκινητήρες.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα και εκπλήσσει – εκτός ότι είναι πλήρως αθόρυβο με μηδενικές εκπομπές ρύπων – με τα 300 KW ισχύος, όπερ: 404 ίπποι!

Οι μπαταρίες είναι τελευταίας γενιάς, 80KWh, που μπορούν να εξασφαλίσουν κάτι παραπάνω από 450 χιλιόμετρα αυτονομίας, μετά από μια πλήρη φόρτιση. Ιδιαίτερα σημαντικό, ότι, το 70% των μπαταριών μπορούν να φορτιστούν – μέσω ταχυφορτιστή – μέσα σε 40 λεπτά, επιλύνοντας και το πρόβλημα των μεγάλων χρόνων που απαιτούνταν στο παρελθόν για τα ηλεκτρικά πρώτης γενιάς.

Υπόσχεται επιτάχυνση από τα 0-100χλμ. ώρα σε πέντε δευτερόλεπτα. Το νέο Mercedes-Benz EQC είναι ένα πρωτοποριακό σχεδιαστικά SUV με άφθονες δόσεις κουπέ – κάτι που γίνεται αντιληπτό με την τοξοειδή οροφή του – ενώ

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει – ανάλογα με το στυλ οδήγησης ή τις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες – ανάμεσα από πέντε διαφορετικά προγράμματα (Comfort, Eco, Max Range, Sport και Individual).

Η τιμή του νέου μοντέλου δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί από την γερμανική φίρμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News