278
Η SpaceX έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία των τεσσάρων μελών του πληρώματος της αποστολής Inspiration 4 κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους | Inspiration 4

Οι πρώτοι τουρίστες του Διαστήματος ετοιμάζονται για αναχώρηση

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 15:53
Η SpaceX έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία των τεσσάρων μελών του πληρώματος της αποστολής Inspiration 4 κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους
|Inspiration 4

Οι πρώτοι τουρίστες του Διαστήματος ετοιμάζονται για αναχώρηση

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 15:53

Στις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη για εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα η αποστολή Inspiration 4.

Πρόκειται για μια αποστολή που εμπνεύστηκε και οργάνωσε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Αϊζακμαν, ο οποίος συνεργάστηκε για την υλοποίησή της με τη Space X, την ιδιωτική διαστημική εταιρεία του αμερικανού μεγιστάνα Ελον Μασκ. Το κόστος της αποστολής ανέλαβε ο Αϊζακμαν και θέλησε να είναι μέλος του πληρώματος, το οποίο αποφάσισε εξαρχής ότι θα αποτελείται αποκλειστικά από πολίτες και κανέναν εν ενεργεία ή βετεράνο αστροναύτη.

Οργάνωσε για αυτό τον σκοπό μια διαδικασία κληρώσεων για την επιλογή τριών ακόμη μελών του πληρώματος. Για να προσδώσει και ένα κοινωνικό μήνυμα στο όλο εγχείρημα, ο Αϊζακμαν σκέφτηκε αυτές οι κληρώσεις να συνδεθούν με μια καμπάνια για να συγκεντρωθούν 200 εκατ. δολάρια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children στις ΗΠΑ. Από τη διαδικασία των κληρώσεων προέκυψαν οι συνεπιβάτες του επιχειρηματία.

Πρόκειται για τη Σίαν Πρόκτορ, καθηγήτρια Γεωεπιστήμης στο South Mountain Community College στο Φίνιξ της Αριζόνα, τον Κρις Σεμπρόσκι, πρώην πιλότο της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και τη Χάλεϊ Αρσενό, που εργάζεται ως βοηθός σε ιατρείο και είχε νοσηλευτεί ως παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, το σκάφος θα βρεθεί σε ύψος 575 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης, 150 χλμ. πιο ψηλά από το σημείο που βρίσκεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το ταξίδι θα διαρκέσει 3-4 ημέρες, με το σκάφος να ακολουθεί μια προκαθορισμένη πορεία, την οποία θα παρακολουθεί συνεχώς το κέντρο ελέγχου της SpaceX.

Μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού, το σκάφος θα προσθαλασσωθεί στα ανοιχτά της Φλόριντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News