395
Το κτίριο που νοίκιασε η Ericsson στο Βουκουρέστι το οποίο κατασκευάστηκε για να προσφέρει τη μέγιστη προστασία από τον κορονοϊό στους εργαζομένους που βρίσκονται μέσα σε αυτό | Genesis Property

Το πρώτο αντι-Covid κτίριο γραφείων στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 15:00
Το κτίριο που νοίκιασε η Ericsson στο Βουκουρέστι το οποίο κατασκευάστηκε για να προσφέρει τη μέγιστη προστασία από τον κορονοϊό στους εργαζομένους που βρίσκονται μέσα σε αυτό
|Genesis Property

Το πρώτο αντι-Covid κτίριο γραφείων στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 15:00

Στο Βουκουρέστι άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο αντι-Covid κτίριο γραφείων στον κόσμο. Πρόκειται για ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα πέντε ορόφων το οποίο δημιούργησε η Genesis Property, μια μεγάλη εταιρεία real estate της Ρουμανίας. Το κτιριακό συγκρότημα των 15 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που ονομάζεται H3 αποφάσισε να νοικιάσει η Ericsson για να προσφέρει στους περίπου δύο χιλιάδες υπαλλήλους της στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον όταν αυτοί κληθούν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian οι πόρτες στο H3 δεν έχει πόμολα αλλά αυτόματες πόρτες που ενεργοποιούν οι εργαζόμενοι ενεργοποιώντας ανέπαφα με το χέρι τους τον μηχανισμό. Καθώς ο εργαζόμενος εισέλθει στο κτίριο πριν προχωρήσει στο εσωτερικό του θα πρέπει να σταθεί μπροστά από μια θερμική κάμερα. Οσοι εργαζόμενοι διαπιστωθεί ότι έχουν πυρετό θα πρέπει να κατευθυνθούν σε ένα ειδικό για την περίσταση χώρο απομόνωσης μέχρι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ασφαλούς απομάκρυνσης τους από το κτίριο. Οσοι περάσουν τον έλεγχο της κάμερας θα μπορούν να εισέλθουν σε ένα αυτοκαθαριζόμενο ανελκυστήρα για να πάνε στο γραφείο τους.

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο H3 ενεργοποιούν ανέπαφα με το χέρι τους τον μηχανισμό που ανοίγει τις εισόδους

Οι τοίχοι έχουν βαφτεί με αντιμικροβιακές βαφές, οι επιφάνειες στο κτίριο είναι αυτοκαθαριζόμενες ενώ υπάρχουν όργανα και συστήματα συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα. Στο κτίριο κυκλοφορούν ρομπότ που κάνουν απολυμάνσεις των χώρων με υπεριώδη ακτινοβολία και συνολικά υπάρχουν 135 μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ενα από αυτά είναι η μηχανισμός αποστείρωσης με υπεριώδη ακτινοβολία στο σύστημα εξαερισμού. Εκτός από την αντιμικροβιακή βαφή στους τοίχους θα υπάρχουν μηχανισμοί απομάκρυνσης της μούχλας και εξουδετέρωσης οποιουδήποτε υλικού ή οργανισμού που αποτελεί εστία μόλυνσης.

Η Genesis Property κατασκευάζει αυτή τη στιγμή περίπου 15 τέτοια κτίρια σε όλο τον κόσμο και αποφάσισε να μην διατηρήσει την αποκλειστικότητα των δομών και τεχνολογιών που χρησιμοποιεί στα anti-Covid κτίρια της αλλά να τις μοιραστεί για το καλό όλων. «Το όλο πρόκτζετ αγκαλιάζει τις τεχνολογικές καινοτομίες, την επιστημονική γνώση και την ψυχολογία που αναπτύσσεται στους εργασιακούς χώρους για να ενθαρρύνει τόσο τους εργοδότες όσο και τους υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο που αναρωτιούνται αν πρέπει να επιστρέψουν στους εργασιακούς χώρους. Το πρότζεκτ είναι ανοικτό και διαθέσιμο σε όποιον επιθυμεί να μάθει για αυτό σε μια προσπάθεια να εμπλουτισθεί με νέες καλές ιδέες» αναφέρει ο Λίβιου Τούντορ, διευθύνων σύμβουλος της Genesis.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News