369
Ο Μόζες όπως ήταν τότε και όπως είναι τώρα. Δικαιώνει τον Γούντι Αλεν όσον αφορά τον χαρακτήρα του, λέγοντας ότι θέλει να πάρει το επώνυμό του | Τwitter

Υιοθετημένος γιος της Μία Φάροου υπερασπίζεται τον Γούντι Αλεν

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2020, 17:28
Ο Μόζες όπως ήταν τότε και όπως είναι τώρα. Δικαιώνει τον Γούντι Αλεν όσον αφορά τον χαρακτήρα του, λέγοντας ότι θέλει να πάρει το επώνυμό του
|Τwitter

Υιοθετημένος γιος της Μία Φάροου υπερασπίζεται τον Γούντι Αλεν

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2020, 17:28

Ο κορεατικής καταγωγής Μόζες Φάροου, υιοθετημένος γιος της Μία Φάροου και του Γούντι Αλεν, έδωσε συνέντευξη στον Guardian και είπε τον πόνο του. Διότι και αυτός έχει τα βάσανά του από τη λεγόμενη «διαφυλετική υιοθεσία» που αναγκάστηκε να ζήσει, και ας είναι ο ίδιος πια 42 χρόνων και ψυχοθεραπευτής κιόλας που εργάζεται με επιτυχία στο Κονέκτικατ. Μάλιστα έχει ειδικευτεί στα «τραύματα της υιοθεσίας» ο άνθρωπος…

Ωστόσο για τον εμβληματικό νεοϋορκέζο καλλιτέχνη, ο Μόζες θρέφει ευγενή αισθήματα και δεν διστάζει να πει ότι θα ήθελε να φέρει το επώνυμό του. Και όχι μόνο αυτό: είναι το μόνο μέλος της οικογένειας Φάροου-Αλεν που υπερασπίζεται τον Γούντι από τους γνωστούς ισχυρισμούς περί κακοποίησης.

«Θα έπαιρνα ευχαρίστως το επώνυμο του πατέρα μου» λέει. Τα υπόλοιπα τέκνα της κάποτε μεγάλης αλλά από το 1992 διαλυμένης οικογένειας της Μία Φάροου και του Γούντι Αλεν στράφηκαν κατά του πατέρα τους.

Ο Μόζες, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν χώρισαν οι άνθρωποι που τον υιοθέτησαν, υπερασπίστηκε τον Αλεν από τις καταγγελίες της αδελφής του, της Ντίλαν Φάροου, ακόμη και στο blog του, το 2018, με μία σχετική ανάρτηση. Η αδελφή του είχε απαντήσει τότε στην πρόκληση, λέγοντας ότι ο Μόζες είναι διαταραγμένος…

Ο Μόζες δεν λέει όμως καλά λόγια για τη Φάροου: «Η ζωή μαζί της ήταν αδύνατη» μας διαβεβαιώνει. Αλλος ήταν στο σπίτι ο τύραννος… Σημειωτέον ότι η Μία Φάροου συνολικά είχε 13 τέκνα, άλλα δικά της και άλλα υιοθετημένα, ορισμένα από τα οποία αυτοκτόνησαν.

«Η μητέρα μου ήταν υβριστική στη συμπεριφορά της απέναντι σε εμάς, τα παιδιά. Μας έκανε πλύση εγκεφάλου, μας τιμωρούσε μέχρι να ακούσει από τα χείλη μας ό,τι μας είχε πει πως ήθελε να ακούσει, ακόμη και αν αυτό ήταν ένα ψέμα…».

«Το σύνδρομο του ευεργέτη»

Η ενασχόληση του Μόζες με την ψυχοθεραπεία δεν μπορεί να αποδοθεί στην Τύχη. Ως Ασιάτης υπέστη την ειδικού τύπου υιοθεσία από πλευράς πλουσίων Αμερικανών, η οποία χαρακτηρίζεται με τον όρο «το σύνδρομο του ευεργέτη» (ο οποίος υποτίθεται ότι σώζει από τη δυστυχία, από την πείνα, κ.λπ., ορισμένα από τα παιδάκια του Τρίτου Κόσμου ή των εξαθλιωμένων χωρών).

Τα πιο συνηθισμένα ενδοοικογενειακά προβλήματα που παρουσιάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι συναισθηματικές και πνευματικές διαταραχές, οι διάφοροι εθισμοί, τα ζητήματα ταυτότητας, ακόμη και ο κεκαλυμμένος ή απροκάλυπτος ρατσισμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...