2129
Τράπουλα Ταρό. Κάποιοι θεωρούν ότι κρύβει τα μυστικά του 2021. Πάντως, εκείνα του 2020 δεν μας τα αποκάλυψε εγκαίρως... | Shutterstock

«Ρίξε Τσιγγάνα τα χαρτιά και πες μου την αλήθεια»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2021, 16:45
Τράπουλα Ταρό. Κάποιοι θεωρούν ότι κρύβει τα μυστικά του 2021. Πάντως, εκείνα του 2020 δεν μας τα αποκάλυψε εγκαίρως...
|Shutterstock

«Ρίξε Τσιγγάνα τα χαρτιά και πες μου την αλήθεια»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2021, 16:45

Τι κι αν πέρυσι ο κορονοϊός τους έπιασε αδιάβαστους. Η εποχή της αβεβαιότητας, την οποία διανύουμε, είναι ευλογημένη για τους απανταχού μελλοντολόγους, αστρολόγους, μέντιουμ και χαρτορίχτρες, που βλέπουν τις μπίζνες τους, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Νέο Δελχί, να ανθίζουν τον τελευταίο χρόνο. Στις ΗΠΑ, το περιοδικό Forbes ανέφερε αύξηση 136% των ατόμων που αναζητούν μεταφυσικές εξηγήσεις. Με άλλα λόγια, σε κοινωνίες όπου η θρησκευτική πίστη ελαττώνεται και η εμπιστοσύνη στο κατεστημένο απειλείται, η αναζήτηση καθοδήγησης από τα άστρα και το υπερπέραν​​ έχει γίνει ακόμα πιο δημοφιλής.

Ολο και περισσότεροι Μιλένιαλ και νέοι της γενιάς Ζ αναζητούν μέντιουμ στο YouTube, διαβάζουν online ωροσκόπια και λαμβάνουν καθημερινή ενημέρωση χαρτομαντείας Ταρό στον λογαριασμό τους στο Instagram. Η λογική της αστρολογίας απευθύνεται σε μια σύγχρονη λαχτάρα για απαντήσεις, και οι τράπουλες Ταρό -με θέματα όπως «hip hop», «modern love» και «bad bitches»- είναι πλέον διαθέσιμες για αγορά online.

Στις ΗΠΑ, η βιομηχανία των μέντιουμ, αστρολογίας, χαρτομαντείας, χειρομαντείας, ανάγνωσης αύρας, εξορκισμών και λοιπών συναφών πρακτικών, αποτιμήθηκε στα 2,2 δισ. δολάρια το 2018 (αύξηση 52% από το 2005), γράφει ο Guardian.  Κάποιοι celebrities, εξάλλου, συμβουλεύονται μέντιουμ και εναλλακτικούς θεραπευτές, με την ίδια άνεση που πάνε σε ψυχοθεραπευτές και σε διαιτολόγους.

Το 2020, ο φόβος και η αναταραχή, που εξαπλώθηκαν μαζί με την πανδημία, οδήγησαν σε μια επιπλέον ανάγκη για καθησυχασμό, είτε πρόκειται για ανθρώπους που δεν μπορούν να παρευρεθούν στην κηδεία αγαπημένου τους προσώπου, είτε για άτομα που έχουν χάσει τις δουλειές τους και αναζητούν έναν δρόμο προς τα εμπρός.

Βέβαια δεν τα κατάφεραν όλοι καλά. Το εισόδημα πολλών βασίζεται σε τουρίστες, πάρτι ή εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί, κάποιοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τη μετάβαση από τις προσωπικές συναντήσεις σε βιντεοκλήσεις με τους πελάτες τους, ενώ άλλοι έπεσαν σε δυσμένεια γιατί δεν κατάφεραν να προβλέψουν τα γεγονότα του 2020.

Στο μεταξύ οι προβλέψεις για το 2021 έχουν ήδη αρχίσει…

«Πολιτικά συστήματα θα καταργηθούν»

Η Τζουν Φιλντ, η οποία επικοινωνεί με πνεύματα από παιδί, το 2013 ψηφίστηκε το σημαντικότερο μέντιουμ του κόσμου, ανάμεσα σε 70.000 άλλους στο International Battle Of The Psychics, μια ευρωπαϊκή τηλεοπτική εκπομπή τύπου X-Factor.

Σύμφωνα με τη Φιλντ, λοιπόν, οι επόμενοι 12 μήνες είναι ένα σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο. Ηδη έχουμε κάνει πολλές αλλαγές και το 2021 θα είναι μια χρονιά επανεκπαίδευσης και προσαρμογής σε μια νέα πραγματικότητα. Είναι ένα έτος θεραπείας και ανοικοδόμησης. Οι άνθρωποι αρνούνται τον ιό και αυτό προκαλεί τριβές. Θα συνεχίσουν να φοβούνται και η επιστροφή στην ομαλότητα θα γίνει το 2022.

(Μας λέει κάτι που δεν θα το είχαμε σκεφθεί χωρίς να είμαστε μέντιουμ;)

Σύμφωνα με τη Φιλντ, το 2021 θα είναι μια χρονιά θεραπείας και ανοικοδόμησης. Μας λέει κάτι που δεν θα το είχαμε σκεφθεί χωρίς να είμαστε μέντιουμ;

Ο Μάρτιος μοιάζει με σημείο καμπής, ένα φως στο τέλος του τούνελ. Η εμπιστοσύνη θα αυξηθεί. Ο Σεπτέμβριος θα είναι άλλο ένα σημείο καμπής, μια νέα αρχή για τις επιχειρήσεις, με την οικονομία να βελτιώνεται κάπως. Οικονομικά, το 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021. «Τον Ιανουάριο του 2020 ένιωσα τον θάνατο να έρχεται», λέει η Φιλντ στον Guardian. …

Το 2021 θα μας δώσει την ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε τι είναι πιο σημαντικό… θα φέρει ευκαιρίες για νέο ξεκίνημα. Στην πολιτική θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή, περισσότερη διαίρεση και περισσότερη πόλωση, γεωγραφικά, ιδεολογικά και οικονομικά.

Δεν χρειάζεται, βέβαια, να είναι κανείς μέντιουμ για να δει τον θυμό που προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η πανδημία (στην Βρετανία,  εν προκειμένω…). Πολιτικά συστήματα θα καταργηθούν, αλλά στη συνέχεια θα τα ξαναστήσουμε. Τον επόμενο χρόνο θα αγκαλιαστούμε ξανά και θα το ξεπεράσουμε.

(Τώρα γιατί χρειάζεται να σου τα ψιθυρίσουν τα πνεύματα όλα αυτά, είναι ανεξήγητο…)

«Tο τελευταίο τρίμηνο, το βλέπω ξεκάθαρα: καθαρός χαλαζίας, παστέλ πέτρες»

Η Τζέιν Γουάλας προβλέπει το μέλλον και διαβάζει την αύρα, τα Ταρό και τους ενεργειακούς κρυστάλλους. Εχει λίστα αναμονής και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να δει τους πελάτες της μεταξύ των οποίων είναι και οι Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ, Κάιλι Τζενερ και Κέιτ Χάντσον. Φέτος, λέει, οι άνθρωποι έχουν εκφράσει περισσότερο συναίσθημα και άγχος από οποιαδήποτε άλλη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Κάθε κρύσταλλος έχει διαφορετική «φωνή». Οι μπλε πέτρες συνδέονται με την επικοινωνία, οι μοβ με το άγχος και την αγωνία, το κίτρινο είναι χρήμα και το τιρκουάζ αντιπροσωπεύει την προστασία. Οσο πιο σκοτεινό και πιο βαθύ είναι ένα χρώμα, τόσο ισχυρότερη είναι η φωνή του.

Καθώς «συνδέεται με το πρώτο τρίμηνο του 2021», λέει η Γουάλας, βλέπει ότι το μεγαλύτερο ερώτημα που έχουν οι άνθρωποι είναι η υγεία. (Σώπα καλέ…) Η πράσινη αβεντουρίνη, της αποκαλύπτει ότι  «οι πρώτοι μήνες θα είναι αγχωτικοί όσον αφορά την ψυχική υγεία. Οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε γύρω σας άτομα που αγαπάτε».

Η Τζέιν Γουάλας βλέπει νέο ​​αίμα στην βρετανική κυβέρνηση γύρω στον Απρίλιο-Μάιο

Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο θα καταλάβουμε γιατί ορισμένοι υπέφεραν περισσότερο. Κάτι, όμως, το τρίμηνο αυτό απαιτεί υπερβολική προσοχή, όχι για καλό. Προχωρώντας στο τρίτο τρίμηνο θα υπάρξει ένα νέο lockdown, ένα «χαστούκι» που θα πρέπει να ακούσουμε.

Η οικονομία θα έχει δύο πλευρές. Μία έντονη και επιτυχής: θα καινοτομήσουν, θα προσαρμοστούν, θα αναπτυχθούν. Η άλλη δείχνει πτώση. Η νοοτροπία θα είναι σημαντική. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο τους.

Η πολιτική τους πρώτους τέσσερις – πέντε μήνες, θα είναι εξασθενημένη. Οι αντιδράσεις για τους πολιτικούς θα εξακολουθούν να είναι διχασμένες. Γύρω στον Απρίλιο-Μάιο, η Γουάλας βλέπει νέο ​​αίμα στην (αγγλική) κυβέρνηση.

Το φθινόπωρο θα αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε. Καθώς «συνδέεται» με το τελευταίο τρίμηνο του έτους, «βλέπει ξεκάθαρα καθαρό χαλαζία, πέτρες σε απαλά παστέλ χρώματα», μπαίνουμε δηλαδή μια εποχή πολύ πιο ανάλαφρη.

«Αν το 2020 κατασκευάστηκε ένας πύραυλος, το 2021 αυτός ο πύραυλος θα απογειωθεί»

Ο Ντέιλ Σπένσερ Γουίκς είναι οραματιστής και αριθμολόγος. Διαβάζει την αριθμητική ενέργεια ανθρώπων και γεγονότων μελετώντας μοτίβα μεταξύ αριθμών και φυσικών ή συναισθηματικών καταστάσεων. Η πελατεία του έχει αυξηθεί κατά δύο τρίτα φέτος, μάλιστα έχει 30-40% περισσότερους άνδρες πελάτες από ότι συνήθως. Οι περισσότεροι αναζητούν καθοδήγηση σε θέματα εργασίας ή σχέσεων.

«Παίρνω διαφορετικά συναισθήματα ή δονήσεις από κάθε αριθμό», λέει. Το 2020, λοιπόν, η Γη πέρασε από κραδασμό «τέσσερα», τον αριθμό της προφύλαξης, των κανόνων, του νόμου και των κυβερνήσεων. Είναι ο αριθμός της αποφασιστικότητας, της επανεκτίμησης, της αιτίας και του αποτελέσματος, έτσι οι στερεές, καθαρές δονήσεις του 2 + 0 + 2 + 0 ήταν έντονες.

Και τώρα μπαίνουμε σε ένα συμπαγές έτος «πέντε»  (2 + 0 + 2 + 1). Εάν το 2020 αφορούσε την κατασκευή πυραύλου, τότε το 2021 ο πύραυλος θα απογειωθεί. Η ενέργεια του «πέντε» είναι υδραργυρική, σαν να στέλνεις 1.000 βολτ μέσω καλωδίων 100 βολτ. Θα είναι μια χρονιά τεράστιων αλλαγών, υποστηρίζει ο Γουίκς.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι, επίσης, έντονα με καταιγίδες και τυφώνες. Ακόμη, θα υπάρξουν πολιτικές αναταραχές και πύραυλοι θα πετάξουν. Ο κόσμος περνά μια περίοδο μετασχηματισμού, η δόνηση του 2021 αφορά στην έκφραση και την αναζήτηση της ελευθερίας.

Οι άνθρωποι θα μιλούν ανοιχτά σε μεγάλες ομάδες και θα συνεχιστεί η κατάρρευση των παλιών κανόνων. Αλλά αυτή η τεράστια πολιτική και κοινωνική ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει βία. Η άλλη πλευρά αυτής της δόνησης είναι το χάος, δεν θα επιδιώξουν να ακουστούν μόνο εκείνοι, που έχουν ειρηνικές ή προοδευτικές απόψεις.

Ο Φεβρουάριος φέρνει δόνηση «επτά», και η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Ιατρικά, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα ενός εμβολίου. Μπορεί να δούμε αποκαλύψεις για την κυβέρνηση.

Ο Μάρτιος έχει επιθετική ενέργεια «οκτώ». Ο Γουίκς προβλέπει σεισμούς και γεγονότα στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές. Η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και η Βενεζουέλα θα βρεθούν στην κεντρική σκηνή. Τον Απρίλιο, ένα ή δύο εξαιρετικά διάσημοι θα πεθάνουν: ένας λευκός άνδρας και μια γυναίκα, ηθοποιός, καλλιτέχνης ή designer.

Οι αλλαγές δεν θα λειτουργήσουν θετικά για όλους. Αναρωτηθείτε, λέει, ο Γουίκς «Πώς μπορώ να προσαρμοστώ σε αυτό που υπάρχει εκεί έξω;» Είναι η εποχή για να προωθήσετε τη δική σας επιχείρηση. Είναι καιρός για τεχνική πρόοδο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καινοτομίες σε πλατφόρμες τεχνολογίας, μουσικής και ψυχαγωγίας.

Εάν το 2020 αφορούσε την αποδόμηση των κοινωνικών κανόνων, τον επόμενο χρόνο βγαίνουμε από ένα τούνελ. Αλλά δεν είναι ο προορισμός μας. Ο προορισμός μας έρχεται μετά από τέσσερα ή πέντε χρόνια και θα είναι μεγαλύτερος.

«Τις προηγούμενες φορές που ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες…»

Ο Ντέμιαν Αλαν είναι αστρολόγος και διδάσκει στο Κολέγιο Παραψυχολογίας στο Λονδίνο. Μάλιστα το 2012, δημοσίευσε ένα βιβλίο το οποίο προέβλεπε ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης και μια περίοδο σοβαρότατου αγώνα το 2020.Η αστρολογία μοιάζει λίγο με την πρόβλεψη του καιρού, λέει ο Αλαν. Εξετάζουμε τα αστρολογικά πρότυπα και επιστρέφουμε στην ιστορία για να δούμε πώς ανταποκριθήκαμε σε προηγούμενους κύκλους.

Την τελευταία φορά που ο Κρόνος, ο Δίας και ο Πλούτωνας πλησίασαν τόσο πολύ (δηλαδή, η συνδυασμένη τους δύναμη είχε την ικανότητα να διαμορφώνει ή να εκδηλώνει αλλαγή), όπως συνέβη από τις αρχές του 2020, ήταν την εποχή της Ισπανικής Γρίπης (πριν από 100 χρόνια) και, πριν από αυτό, την εποχή της πανούκλας (στα μέσα του 1300).

Ο Πλούτωνας κυβερνά τους ιούς. Ο Δίας ρυθμίζει την εξάπλωση (ο ιός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο). Και ο Κρόνος ρυθμίζει τον περιορισμό, τους κανονισμούς και τις βαριές ευθύνες. Αυτή η πλανητική σύζευξη, ήταν εκεί καθώς ξεκίνησε η χρονιά.

Μέχρι το 2024/5 κυβερνάει ο Πλούτωνας και θα είναι μια περίοδος μεταμόρφωσης, λέει ο Ντέμιαν Αλαν

Οι πλανήτες προκαλούν τη συναισθηματική μας ανταπόκριση, και το 2020 είχε να κάνει με τον φόβο του άγνωστου. Στις 23 Μαρτίου, για πρώτη φορά σε μόλις πάνω από 29 χρόνια, ο Κρόνος μπήκε για λίγο στον Υδροχόο (ένα ζώδιο του αέρα που συμβολίζει τον διαχωρισμό, την ατομικότητα) μέχρι τον Ιούλιο, καθώς απομακρυνθήκαμε κοινωνικά. Αλλά μόλις την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, καθώς ο Δίας και ο Πλούτωνας άρχισαν να απομακρύνονται, άρχισαν να αλλάζουν και τα πράγματα, πριν από τη νέα χρονιά.

Τις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι συζεύξεις του Κρόνου και του Δία στα ζώδια της γης  (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) τα τελευταία 250 χρόνια -ξεκινώντας από την άνοδο της Βιομηχανικής Επανάστασης- μπήκαν σε ένα ζώδιο του αέρα. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αστρολογική στιγμή, καθώς από κοινωνική σκοπιά, ξεκινάει ένας νέος κύκλος, που θα διαρκέσει τα επόμενα 200 χρόνια.

Το 2021 μπαίνουμε σε μια περίοδο τεχνολογικής επανάστασης που θα αλλάξει τους τρόπους εργασίας, εκπαίδευσης και αλληλεπίδρασης, καθώς και την πράσινη επανάσταση στα πρόθυρα της οποίας βρισκόμαστε (εξαιτίας του Υδροχόου).

Τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο, ο Ποσειδώνας περνάει στους Ιχθείς και θα φέρει νέους κανονισμούς στα social media, μετά από ένα σημείο καμπής που δεν θα μπορέσουμε να αγνοήσουμε τον Μάιο/Ιούνιο. Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, αλλά ο Αρης απομακρύνεται από τον Ταύρο στις 4 Μαρτίου, διευκολύνοντας τη γενική εικόνα της υγείας.

Ηδη πριν από το 2020, η ζωή ήταν δύσκολη. Και τώρα προσπαθούμε να κάνουμε έτσι τα πράγματα ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό το 2021. Μέχρι το 2024/5 κυβερνάει ο Πλούτωνας και θα είναι μια περίοδος μεταμόρφωσης. Μην κολλάτε, λοιπόν, σε όσα ξέρετε από παλιά.

Τέλος σύμφωνα με τα άστρα θα δούμε μεγάλες αλλαγές στον καπιταλισμό και τον υλισμό.  Η κοινωνική ισότητα θα είναι το ιερό μάντρα που θα επαναλαμβάνεται τα επόμενα 20 χρόνια!

«Αυτό το τραπουλόχαρτο είναι μια έκκληση αφύπνισης»

Η Τατιάνα Μοράλες διαβάζει την τράπουλα Ταρό και είναι ολιστική θεραπεύτρια. Φέτος, παρατήρησε αύξηση πελατών, οι οποίοι θέλουν να συνδεθούν με αγαπημένους τους που έχουν πεθάνει, ή θέλουν να μάθουν να λένε τα Ταρό οι ίδιοι. Μέσω Zoom, η Τατιάνα απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων του Guardian για το 2021 και εξήγησε τoα τραπουλόχαρτα που εμφανίστηκαν.

1. Ποια είναι τα τελικά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από το 2020 πριν προχωρήσουμε; «Δέκα των Ράβδων». Είναι ένα χαρτί προειδοποιητικό, που μας λέει να μην μεταφέρουμε τα βάρη του 2020 στο 2021. Δείχνει να δουλεύουμε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά, να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά και εγκεφαλικά, όχι συναισθηματικά. Μας ζητά να διορθώσουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις. Μιλά για την τεμπελιά και την αναβλητικότητα, οπότε αν κάτι σας έχει διδάξει το 2020, είτε είναι η σημασία του να περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας, είτε να εστιάζετε στην υγεία, να οργανώνετε τα οικονομικά ή να πραγματοποιείτε ένα όνειρο, κάντε το.

2. Τι φέρνει η ενέργεια του 2021 στον κόσμο; «Το φύλλο των σπαθιών». Αυτό το χαρτί φέρνει καινοτόμες λύσεις και ιδέες. Ζητά επίσης να σκεφτούμε διανοητικά, όχι συναισθηματικά. Μιλά για ριζοσπαστικές αλήθειες, που αποκαλύπτονται στην κοινωνία. Το 2021 φέρνει μια ενέργεια απασχόλησης, έρευνας και στρατηγικής. Ζητάει να αναλάβετε δράση, αν εμπνέεστε να ξεκινήσετε νέες μελέτες, χόμπι ή να βρείτε νέες πηγές εσόδων.

3. Θα βρεθεί λύση για την Covid-19 το πρώτο τρίμηνο του 2021; «Ο Μάγος». Είναι ένα χαρτί που μιλά για επιβλητικές λύσεις. Είναι η ενέργεια εκείνων που είναι επίμονοι στην αναζήτηση λύσεων, έχουν επινοητικότητα, ευφυΐα. Η απάντηση είναι, «Απολύτως, ναι».

(Τώρα μήπως κάποιος, που δεν είναι ούτε μέντιουμ, ούτε αστρολόγος ή χαρτορίχτρα, τα έχει σκεφτεί επίσης όλα αυτά ή έστω μέρος τους;)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News