305
Ο Μάικλ Τζόρνταν με κίτρινα μάτια στη σειρά «The Last Dance» του Netflix | Netflix

Γιατί τα μάτια του Μάικλ Τζόρνταν είναι κίτρινα;

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 14:01
Ο Μάικλ Τζόρνταν με κίτρινα μάτια στη σειρά «The Last Dance» του Netflix
|Netflix

Γιατί τα μάτια του Μάικλ Τζόρνταν είναι κίτρινα;

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 14:01

Στη σειρά «The Last Dance» του Netflix, η οποία είναι από τις αγαπημένες των ελλήνων τηλεθεατών, σύμφωνα με την πρόσφατη κατάταξη του διαδικτυακού καναλιού, ο ζωντανός θρύλος του NBA, ο Μάικλ Τζόρνταν, φαίνεται να αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το κίτρινο χρώμα στο λευκό του ματιού του είναι εντυπωσιακά έντονο, κάτι που προκάλεσε έντονες συζητήσεις και «διαγνώσεις» μεταξύ των τηλεθεατών και φαν του.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο 57χρονος πάσχει από ίκτερο, μια ασθένεια που κιτρινίζει το δέρμα, τους βλεννογόνους και φυσικά το λευκό του ματιού, λόγω αύξησης της χολερυθρίνης στο αίμα.

Η χολερυθρίνη αυξάνεται όταν υπάρχουν σοβαρές δυσλειτουργίες στο συκώτι (ηπατικές διαταραχές), όπως η ηπατίτιδα Β, η κίρρωση ήπατος κ.ά.

Το κίτρινο χρώμα στο λευκό του ματιού εκδηλώνεται, επίσης, όταν υπάρχουν προβλήματα στη νεφρική λειτουργία, επιπλοκές και δυσλειτουργίες στο πάγκρεας, με την παρουσία λίθων στους νεφρούς, όταν λαμβάνονται συγκεκριμένα φάρμακα, για την αναιμία και άλλες ασθένειες των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Την ίδια κατάσταση πυροδοτούν η υπερβολική πίεση ή γενετικοί παράγοντες, αν και η τελευταία περίπτωση θα ήταν «δύσκολη», καθώς ο Τζόρνταν δεν είχε ποτέ κίτρινα μάτια τις μέρες που μεσουρανούσε στα παρκέ.

Μια άλλη πιθανότητα, η οποία εκφράζεται ως η χειρότερη σκέψη, είναι ότι εάν υπάρχουν ηπατικά προβλήματα, αυτά θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από κακή διατροφή και κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται το Medium.com, o Τζόρνταν πάσχει από μελάνωση επιπεφυκότος, μία πάθηση που εμφανίζεται αρκετά συχνά σε άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα.

Η μελάνωση του επιπεφυκότος μπορεί να αυξηθεί και να καταλάβει μεγαλύτερο μέρος του λευκού του ματιού με την πρόοδο της ηλικίας και να εξελιχθεί σε καρκίνο.

Γι’ αυτό και οι επιστήμονες προτείνουν ετήσιο έλεγχο, ώστε να διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο και να αφαιρεθεί ή να λάβει κατάλληλη θεραπεία.

Με άλλα λόγια, όσο ο Τζόρνταν κάνει ετήσιο τσεκάπ στα μάτια και προσέχει, δεν πρόκειται να έχει κανένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, καταλήγει το Medium.com.