593
Θα έχουν εμπορική επιτυχία τα νέα μοντέλα iPhone; |

Γιατί νοιάζει 50 χώρες αν θα πάνε καλά τα νέα iPhones

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 15:20
Θα έχουν εμπορική επιτυχία τα νέα μοντέλα iPhone;
|

Γιατί νοιάζει 50 χώρες αν θα πάνε καλά τα νέα iPhones

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 15:20

O διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, θα παρουσιάσει την Τρίτη τα νέα μοντέλα του iPhone η εμπορική επιτυχία των οποίων δεν αφορά μόνο την αμερικανική εταιρεία που, με αξία που αγγίζει το ένα τρισ. δολάρια, έχει αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας παγκοσμίως.

Οπως σημειώνει η βρετανική Telegraph πιθανή εμπορική αποτυχία των νέων μοντέλων θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις σε 50 χώρες! Πρόκειται για τις χώρες χιλιάδες κάτοικοι των οποίων απασχολούνται με διαφόρους τρόπους στην διαδικασία παραγωγής των κινητών τηλεφώνων της Apple.

Σε χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής χιλιάδες εργάτες σκάβουν για να βρουν τα διάφορα υλικά (μέταλλα) που χρησιμοποιούνται, μετά την επεξεργασία τους, στα iPhones. Οι χώρες αυτές, καθώς και οι χώρες όπου αναπτύσσονται διάφορα συστήματα και εξαρτήματα των τηλεφώνων, μαζί με τις χώρες όπου συναρμολογούνται τα iPhones, βασίζουν αξιοσημείωτο μέρος της οικονομίας τους σε αυτή την δραστηριότητα. Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγή των προϊόντων της Apple.

Μόνο για τον καθαρισμό και εξευγενισμό (ραφινάρισμα) των υλικών και των μετάλλων (χρυσός, κοβάλτιο, ταντάλιο, βολφράμιο κ.α) που τοποθετούνται στα iPhones η Apple συνεργάζεται με 250 εταιρείες από την Αυστραλία, την Βραζιλία, την Ινδονησία, την Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν. Τα υλικά αυτά συλλέγονται σε ορυχεία της Αφρικής, της Κίνας και των ΗΠΑ και υπάρχουν διαφόρων ειδών πολιτικά/ηθικά ζητήματα που ανακύπτουν για την λειτουργία ορισμένων εξ αυτών των ορυχείων.

Σοβαρά ζητήματα έχουν ανακύψει και για την συνεργασία της Apple με εταιρείες και εργοστάσια (όπως κάποια στην Κίνα) που καταγγέλλονται για πλήρη καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και γενικά για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

O Τιμ Κουκ θα παρουσιάσει την νέα γενιά των iPhones με τα οποία ευελπιστεί ότι η εταιρεία θα κάνει νέα ρεκόρ πωλήσεων

Η Apple απαντά σε όλα αυτά ότι, κάθε φορά που ανακύπτει ένα ζήτημα ή κάποια καταγγελία για κάποια συνεργαζόμενη με αυτή εταιρεία, αντιδρά άμεσα και αφού πραγματοποιήσει την σχετική έρευνα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το όποιο πρόβλημα έχει προκύψει. Η Apple αναφέρει επίσης ότι έχει αναπτύξει έναν από τους πιο προηγμένους στον κόσμο μηχανισμούς πιστοποίησης και ελέγχου της προέλευσης και ποιότητας των υλικών που χρησιμοποιούνται στα κινητά της τηλέφωνα ώστε να είναι σίγουρη ότι όλα έχουν γίνει σωστά.

Όπως είναι ευνόητο η λειτουργία όλων αυτών των εταιρειών βασίζεται στις πωλήσεις των iPhones και αν αυτές δεν είναι καλές τότε τα προβλήματα κάνουν αμέσως την εμφάνιση τους. Για τους εργαζόμενους των περισσότερων συνεργαζόμενων με την Apple εταιρειών, το νέο iPhone που θα παρουσιάσει ο Τιμ Κουκ δεν είναι απλά μια καινούργια συσκευή αλλά στην ουσία αποτελεί το κουπόνι για την αγορά του επόμενου γεύματός τους.

Το iPhone 11

Στις 20.00 ώρα Ελλάδας η Apple, στο Steve Jobs Theater, στα νέα κεντρικά της κτίρια θα παρουσιάσει και θα ανακοινώσει μια σειρά από νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Πρωταγωνιστές της παρουσίασης θα είναι τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Αυτά τα ονόματα μπορεί να αλλάξουν ακόμη και την τελευταία στιγμή αλλά μέχρι και τώρα είναι τα πιο πιθανά. Τα δύο μοντέλα θα ενσωματώνουν για πρώτη φορά ένα σύστημα τριπλών φακών στο πίσω μέρος. Στην εμπρόσθια κάμερα αναμένεται να υπάρξει αναβάθμιση του αισθητήρα.

Το iPhone 11 αναμένεται να υποστηρίξει κάτι που θα ονομαστεί αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση. Αυτό το χαρακτηριστικό θα επιτρέψει το πίσω μέρος της συσκευής να λειτουργήσει ως ένα mat φόρτισης για συμβατές συσκευές. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορεί να τοποθετηθεί τα AirPods 2ης γενιάς στο πίσω μέρος του iPhone του για να τα φορτίσει. Υπάρχει επίσης φημολογία για καινούργιο φορτιστή που θα επιτρέπει την ταχύτερη φόρτιση της συσκευής.