322
Ενα χαλαρό καθιστικό σε ένα από τα πέντε διαφορετικά μεταξύ τους κτίρια του ιαπωνικού ξενοδοχείου «Enso Ango» | (Facebook / Enso Ango)

Ενα ξενοδοχείο στην Ιαπωνία που μοιάζει με γειτονιά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 14:12
Ενα χαλαρό καθιστικό σε ένα από τα πέντε διαφορετικά μεταξύ τους κτίρια του ιαπωνικού ξενοδοχείου «Enso Ango»
|(Facebook / Enso Ango)

Ενα ξενοδοχείο στην Ιαπωνία που μοιάζει με γειτονιά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 14:12

Το να πας για ένα «γρήγορο ποτάκι» στο ξενοδοχείο «Enso Ango» δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Το μπαρ βρίσκεται σε διαφορετικό κτίριο από τα περισσότερα υπνοδωμάτια και θα σου πάρει περίπου ένα δεκάλεπτο για να φτάσεις ως εκεί. Αν τώρα θέλεις να πάρεις το πρωινό σου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, θα χρειαστεί να περπατήσεις άλλα πέντε λεπτά, ώστε να βρεθείς σε ένα άλλο κτίριο. Με πέντε διαφορετικά σημεία γύρω από το κέντρο του Κιότο, το ξενοδοχείο «Enso Ango» είναι το πρώτο «διασκορπισμένο» ξενοδοχείο της Ιαπωνίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian. 

Στόχος αυτού του πρωτότυπου αρχιτεκτονικού εγχειρήματος, είναι να δημιουργήσουν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου την αίσθηση της γειτονιάς, προσκαλώντας τους με αυτόν τον τρόπο να μάθουν καλύτερα την πόλη που έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους, ή στην οποία έχουν βρεθεί για κάποιο επαγγελματικό ταξίδι.

Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο της νέας αλυσίδας «Ango Hotels» και ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που προσφέρει, είναι και ζεν διαλογισμός με Βουδιστές, μαθήματα ιαπωνικής κουζίνας, γιόγκα και παρουσιάσεις από καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στο Κιότο.

Εσωτερικός κήπος: ένα από τα ωραιότερα σημεία του ξενοδοχείου «Enso Ango» στο Κιότο της Ιαπωνίας (Facebook / Enso Ango)

Κάθε κτίριο συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, μινιμαλιστικό ντιζάιν και έχει σχεδιαστεί από ιάπωνες και ελβετούς καλλιτέχνες. Οι ίδιοι υπογράφουν τα πάντα μέσα στους ευφάνταστους χώρους. Από τη διακόσμηση ως τις στολές του προσωπικού κι από τα έπιπλα μέχρι τους τόσο χαρακτηριστικούς στο Κιότο, εσωτερικούς κήπους, γνωστούς για την καλή ενέργεια που φέρνουν στον χώρο.

Το κόνσεπτ των «διασκορπισμένων» ξενοδοχείων πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία και συχνά λειτουργούν ως τρόπος για να ξαναφέρουν ζωή σε χωριά που χάνουν όλο και περισσότερο το τουριστικό ενδιαφέρον. Αλλες χώρες που έχουν αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο τρόπο φιλοξενίας είναι η Σλοβενία, η Πορτογαλία, η Κροατία και πιο πρόσφατα η Ελβετία, όπου τα περισσότερα κτίρια γύρω από το Λοκάρνο έχουν υποκύψει στο γοητευτικό αυτό σκεπτικό.