231
Ο Γκαουντί πέθανε το 1926 αφήνοντας το έργο ημιτελές | REUTERS/John Schults/File Photo

Αυθαίρετο ήταν εδώ και… 136 χρόνια η Σαγράδα Φαμίλια!

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2018, 15:43
Ο Γκαουντί πέθανε το 1926 αφήνοντας το έργο ημιτελές
|REUTERS/John Schults/File Photo

Αυθαίρετο ήταν εδώ και… 136 χρόνια η Σαγράδα Φαμίλια!

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2018, 15:43

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανένας ότι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και ιδιαίτερα κτίρια στην Ευρώπη, δεν είχε άδεια ανοικοδόμησης. Συμβαίνει όμως στην περίπτωση της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη.

Το μεγάλο και ημιτελές έργο ζωής του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί άρχισε να χτίζεται το 1882 χωρίς να έχει εξασφαλιστεί άδεια από τις Αρχές, γράφει ο Guardian.

Οι εργασίες ανοικοδόμησης του ναού άρχισαν με σχέδια του αρχιτέκτονα Φρανσίσκο Βιγιάρ υ Λοθάνο, αλλά το έργο πήρε την τελική μορφή του μετά τον επανασχεδιασμό από τον Γκαουντί, που επέβλεψε την κατασκευή τα επόμενα χρόνια.

Ο Γκαουντί πέθανε το 1926, χτυπημένος από ένα τραμ, και το έργο έμενε μισό. Σήμερα πια, μετά από πολλές δεκαετίες, είναι πλέον κοντά στην ολοκλήρωση.

Οι διαχειριστές της εκκλησίας έργου ήλθαν την Πέμπτη σε συμφωνία με τις Αρχές της Βαρκελώνης και το έργο πήρε την πολυαναμενόμενη άδεια ανοικοδόμησης. Παράλληλα θα γίνει μια προσπάθεια να βελτιωθεί η συγκοινωνία και οι μεταφορές γύρω από την εκκλησία με έξοδα που θα αναλάβει η εκκλησία.

Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για να είναι το έργο έτοιμο το 2026 (REUTERS/Albert Gea/File Photo)

Περί τα 20 εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν για να δουν την εκκλησία στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια, η Σαγράδα Φαμίλια θα ολοκληρωθεί το 2026, στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Γκαουντί και μόνο 143 από την έναρξη των εργασιών. Τουλάχιστον δεν θα είναι αυθαίρετο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...