157
Στην αρχή τα βάζαμε μόνο σε σαλάτες, τώρα όμως δοκιμάζουμε τα πολύτιμα αβοκάντο σε διάφορες συνταγές, αλμυρές και γλυκές | [Wikipedia/Marco Verch]

Μάφιν με μέλι, αβοκάντο και σοκολάτα

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 5 Ιουνίου 2017, 12:30
Στην αρχή τα βάζαμε μόνο σε σαλάτες, τώρα όμως δοκιμάζουμε τα πολύτιμα αβοκάντο σε διάφορες συνταγές, αλμυρές και γλυκές
|[Wikipedia/Marco Verch]

Μάφιν με μέλι, αβοκάντο και σοκολάτα

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 5 Ιουνίου 2017, 12:30

Δεν θα πιστεύουν, όσοι δοκιμάσουν αυτά τα μικρά κέικ, ποια είναι η σύστασή τους. Κι εμείς εκπλαγήκαμε την πρώτη φορά που τα έφτιαξα.  Το άκουγα αλλά δεν το πίστευα ότι το αβοκάντο μπορεί να αντικαταστήσει τόσο ικανοποιητικά το βούτυρο.

Η πρώτη μπουκιά συνοδεύτηκε από ένα «Πολύ ωραίο! Αλλά έχει βούτυρο, ε;» . Κανείς δεν μάντεψε την πρώτη ύλη ούτε  των κέικ ούτε της σοκολατένιας κρέμας που τα στολίσαμε.

Υπόψη ότι εκτός από τη μεγάλη διατροφική του αξία, το αβοκάντο είναι  ο βασιλιάς στη λίστα με τα “15 καθαρά” συμβατικά προϊόντα που δημοσίευσε η Ομάδα Εργασίας Περιβάλλοντος (EWG). Το κρητικό αβοκάντο, μάλιστα, λόγω του μικροκλίματός μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και από τα πιο νόστιμα του κόσμου.

Εγώ έχω καταλήξει να το θεωρώ πια ντόπιο υλικό όπως και τα ακτινίδια. Τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκαν τα αβοκάντο τα χρησιμοποιήσαμε μόνο σε πράσινες σαλάτες αλλά τώρα όλο και περισσότερες συνταγές μπαίνουν στο εδεσματολόγιό μας.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News