126
| tasteofbeirut.com

Ταχινόπιτες: νόστιμες και νηστίσιμες

Μαρία Τσέκου 27 Φεβρουαρίου 2017, 18:06

Ταχινόπιτες: νόστιμες και νηστίσιμες

Μαρία Τσέκου 27 Φεβρουαρίου 2017, 18:06

Τι να πει κανείς για το ταχίνι; Θρεπτικό και ωφέλιμο για μικρούς και μεγάλους.

Εξαιρετικό συστατικό για γλυκές και αλμυρές συνταγές, εύκολες και λίγο πιο δύσκολες καμιά φορά.

Μπορεί να γίνει σούπα, μπορεί να γίνει και σάλτσα με λαχανικά για τα μακαρόνια σας, σαν αυτή που φτιάχνει η ξαδέρφη μου, τώρα που νηστεύει, και που κάποια από τις επόμενες μέρες θα σας την πω.

Ας έρθουμε όμως στις ταχινόπιτες γιατί ως γνωστό «το γοργόν και χάριν έχει» και εμείς έχουμε να ζυμώσουμε και να ανοίξουμε φύλλα, αν θέλουμε να γευτούμε αυτές τις νόστιμες πιτούλες.

Υλικά για τη ζύμη:

-500 γραμμάρια αλεύρι
-1 φακελάκι μαγιά
-½ φλιτζάνι ζάχαρη
-1 ½ κ.γ κανέλα
-½ κ.γ. μαχλέπι και ½ κ.γ μαστίχα κοπανισμένα
-½ κ.γ αλάτι
-νερό χλιαρό όσο πάρει (περίπου 1 και ½ φλιτζάνι)

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...